Es presenta el Pla Local Antiestigma de Granollers

Granollers es declararà municipi en lluita contra l’estigma

25 d'Abril 2018
+
Presentació del Pla Local Antiestigma (PLA)

El 14 de març es va presentar el Pla Local Antiestigma (PLA) amb la participació de la Taula de Salut Mental i Addiccions de Granollers i Obertament, l’associació catalana per a la lluita contra l’estigma en salut mental. El PLA té l’objectiu de canviar actituds i comportaments en relació a les persones que tenen un problema de salut mental, reduir els nivells de discriminació i millorar els indicadors d’inclusió social relatius als problemes de salut mental.

El PLA s’ha redactat durant el 2017 amb la participació de diversos col·lectius de persones afectades, familiars i serveis assistencials de salut mental i l’Ajuntament. Entre els seus objectius hi ha assolir la implicació de les institucions i la ciutadania en la lluita contra l’estigma, garantir l’apoderament de les persones que pateixen malalties mentals, incrementar les accions de lluita contra la discriminació, i garantir un espai de coordinació i continuïtat del PLA. Per aquest any 2018 s’ha plantejat tot un seguit d’accions. Així, Granollers es declararà municipi en lluita contra l’estigma; es farà una jornada d’intercanvi d’experiències i un monogràfic; es formarà els treballadors de les biblioteques i els centres cívics; i es faran accions comunitàries com el projecte de retrats fotogràfics.

L’estigma en la salut mental

Els problemes de salut mental són més comuns del que pensem. Una de cada quatre persones n’experimenta algun al llarg de la vida, tot i que, a vegades passen desapercebuts davant els altres. D’altra banda, els problemes de salut mental són desconeguts i creen recel, rebuig i prejudicis.