Es lliura el segon Premi d'Escultura Manel Batlle

La convocatòria, impulsada per l'Associació d'Amics de la Ciutat de Granollers amb el recolzament del Museu de Granollers. ha rebut més de 30 propostes entre les dues categories proposades

15 de Desembre 2015
+

Aquest dijous, 17 de desembre a les 8 del vespre a la Sala Ciutat del Centre Cultural, es farà el lliurament dels premis de la segona edició del Premi d'Escultura Manel Batlle. Enguany s'han presentat més de 30 treballs entre les dues categories proposades, una per a creadors i artistes a partir de 19 anys, i una altra per a joves de 14 a 18 anys. El jurat, que en el cas de la categoria d'adults està format per Ramon Aumedes, escultor; Felix Bentz, president del Reial Cercle Artístic; Lluís Estopiñan, artista plàstic; Gloria Fuster, Museu de Granollers; i Dolors Cladellas, professora de l'institut Celestí Bellera; i en el cas de la categoria de joves, per Dolors Cladellas del Celestí Bellera; ha determinat les dues obres guanyadores i ha fet també la selecció de les 15 obres que s'exposaran a la Sala Ciutat a partir d'aquest dijous i fins al 31 de gener. Pel guanyador de la categoria d'adults hi ha un premi de 2.500 euros  i per la categoria de joves un premi de material didàctic valorat en 600 euros.

L'associació Amics de la Ciutat organitza el Premi en homenatge a l'escultor Manel Batlle (Granollers, 1948 - 2012). El seu vessant professional el va portar a treballar amb el material que tenia a mà, la ferralla, amb què, observant-la, hi descobria o hi aplicava les seves sensacions estètiques. El seu treball creatiu partia de la recuperació d'un material on hi projectava una nova mirada per extreure'n una forma inèdita; que els materials perdessin el significat i funció que poguessin tenir, fins i tot en el seu estat de deixalla, per assumir una altra significació, havent desaparegut fins i tot els records d'ús.