Els patrocinadors i col·laboradors aporten 77.800 euros a la Festa Major 2019

La trobada de patrocinadors ha comptat també amb la presentació del Punt G

23 de Juliol 2019
+
Foto de grup amb els patrocinadors de la Festa Major de Blancs i Blaus 2019 (foto: Toni Torrillas)

La trobada de patrocinadors de la Festa Major ha canviat d’ubicació i s’ha fet aquest dilluns al nou espai de gandules de la plaça del Cotó de Roca Umbert. L’acte ha servir per agrair la participació d’una trentena de patrocinadors i col·laboradors a la Festa Major de Blancs i Blaus que es farà del 24 d’agost a l’1 de setembre. També hi ha 84 comerços que s’afegeixen al Recapte, aportant 60 €, i convertint-se en punts d’Informació de la festa. Els establiments sortegen una panera i la persona que la guanyi es donarà a conèixer durant el Concurs de Rajolers. Entre tots fan una aportació total de 77.800 euros a la festa.

Pep Callau, l’speaker oficial que porta 25 anys posant veu a la Festa Major, ha anat cridant un a un als patrocinadors que han rebut de mans de l’alcalde, Josep Mayoral, i de la regidora de Cultura, Maria Villegas, l'obra artística que és l’obsequi institucional de la Festa Major 2019. És tracta d’una obra de l’artista resident a Roca Umbert Sylvie Bussières.

La regidora Maria Villegas ha volgut agrair als patrocinadors i col·laboradors la seva ajuda per fer possible la festa i ha dit que «la suma vostra, de les colles i de l’administració fa possible que es repeteixi aquest gran projecte de participació ciutadana que és la festa major». L’alcalde ha afegit que «la festa és moltes coses, és gent, carrer, solidaritat, inventiva... però sense recursos econòmics és impossible i l’aportació dels patrocinadors és essencial». Mayoral ha volgut tenir un record especial per Amador Galí ja que aquesta serà la primera festa major sense el que va ser el primer rajoler de la colla dels Blancs (del 1985 al 1995).

El Punt G

La trobada de patrocinadors ha servit també per presentar la caravana del Punt G que serà present durant les nits de festa. El Punt G és un dispositiu d’atenció, prevenció i reducció de riscos per donar resposta a algunes situacions que es donen o es poden donar durant la festa. És una proposta d’acció directa per reduir els riscos que es desprenen del consum d’alcohol i altres drogues, promocionar una sexualitat respectuosa, lliure i protegida, i atendre les agressions masclistes i altres violències, tot oferint un espai segur, agradable i igualitari.