Els centres cívics conviden a viure la primavera amb un programa d'activitats artístiques i gastronòmiques

Dijous, 30 de març, es farà la primera activitat: una visita a l'hort-museu de La Magrana

30 de Març 2017
+
Demà dijous, 30 de març, primera activitat del cicle, amb una visita a l'hort-museu de La Magrana al barri del Lledoner
La Xarxa de Centres Cívics proposa un seguit d'activitats fins al mes de juny, emmarcades sota el títol "Viu la primavera als Centres Cívics!" Són 5 propostes adreçades, sobretot, al públic jove i adult, amb activitats relacionades amb l'horticultura, la gastronomia o la il·lustració, amb tallers, narració de contes i tast de vi i cerveses, entre altres. Cada proposta es farà a un centre cívic diferent i la majoria són gratuïtes, si bé cal inscripció prèvia. 
 
El cicle d'activitats primaverals s'estrena avui dijous 30 de març (16.30 h), després que el mal temps va obligar a ajornar-la divendres passat. "Els del Nord et portem a l'hort" és el títol de la proposta, que consisteix en una visita a l'hort-museu de La Magrana, situat al costat del Centre Cívic Nord. Els participants sembraran mongetes, arrencaran cebes, tastaran herbes aromàtiques, construiran un espantaocells i s'enduran un enciam a casa (aquesta activitat és sense inscripció prèvia). 
 
El divendres 28 d'abril (de 19 h a 20.30 h , Centre Cívic Palou) hi haurà sessió de "Contes d'embriaguesa i altres històries del vi", amb Anna Casals, de l'entitat cultural Tramoia. S'explicaran les històries més insòlites i divertides sobre el vi, i s'acompanyarà la narració de maridatge amb vins de Vinyes dels Aspres (DO Empordà). 
 
El dijous 11 de maig, arriba la Caravana Xisqueta a la pl. de Joan Oliver, davant del Centre Cívic Can Bassa, la rulot que dóna a conèixer la llana de les ovelles del Pirineu. Els participants faran una taller de feltre en moll i crearan les seves pròpies peces per endur-se'n a casa. L'activitat s'adreça a totes les edats, a partir de 6 anys, i és a càrrec de l'Associació Obrador Xisqueta. Es faran dos grups: de 16.30 a 18 h i de 18.30 a 20 h. 
 
Una altra de les propostes de centres cívics per a aquesta primavera és Spring sketching, la pràctica de dibuix i pintura in situ de manera ràpida, a partir de l'observació de la realitat. Els participants hauran de portar el bloc de casa i el material per il·lustrar i pintar, i la tallerista, Anna Obón, escollirà diferents espais a l'aire lliure per practicar aquesta tècnica. L'activitat es farà el 16 de maig al CC Palou, el 6 de juny al CC Can Gili i el 20 de juny al CC Jaume Oller, sempre de 19 a 21 h. 
 
El dimecres 7 de juny (de 19 a 21 h, Centre Cívic Jaume Oller), es farà un tast de cerveses artesanes amb maridatge. Els participants en tastaran 4 estils diferents, produïdes per artesans de la zona. L'activitat  compta amb la col·laboració de l'establiment Cervesa sobre Tot i té una inscripció de 13,20 €.
 
Tancarà el cicle un taller d'elaboració de ratafia que es farà el divendres 16 de juny (de 17.30 a 20.30 h, Centre Cívic Palou) a càrrec de Sandra Saura, experta en l'elaboració d'aquest licor que s'obté per maceració en aiguardent de diferents ingredients de la zona. Els participants aprendran a identificar plantes de l'entorn, on recol·lectar-les i els secrets per personalitzar la nostra ratafia.
 
La inscripció per participar al programa "Viu la primavera" poden fer-se en línia: www.granollers.cat/centrescivics_inscripcions o presencialment a qualsevol centre cívic.