Aquest diumenge el 20è Ral·li Fotogràfic Granollers es Revela dona el tret de sortida a la programació d'estiu de Centres Cívics

Diumenge, els aficionats a la fotografia tenen una cita a les 9 del matí a la Porxada

11 de Juny 2018
+
Diumenge, 17 de juny, se celebra una nova edició del Ra·li Fotogràfic Granollers es Revela. El punt i hora de trobada serà a la Porxada, a les 9 del matí. Les inscripcions es faran allà mateix, de 9 a 11, s'hi pot participar amb càmera o mòbil, i la descàrrega de les imatges es podrà fer fins a les 13.30 h. Els preus oscil·len entre els 8 € (preu familiar, adult+infant) i els 3 € (infants fins a 14 anys). Els participants competiran en dues categories, infantil i adulta, i els temes a fotografiar es donaran a conèixer el mateix moment de començar. 
 
Enguany el ral·li compleix 20 anys i és per això que els organitzadors, la XCC i l'Associació Fotogràfica Jaume Oller, han  preparat una edició especial per celebrar l'aniversari. Fins al dia 18 de juny es pot visitar al carrer d’Anselm Clavé una exposició interactiva -amb un codi QR per accedir a la informació de cada edició- d'una vintena d'imatges de tots aquests anys, triades entre les premiades.
 
La present edició ha comptat amb la col·laboració dels fotògrafs Josep Torras, Frederic Monmany i Xavier Mañosa en l'elecció del tema.  Entre el 9 i el 20 de juliol es podrà visitar l'exposició de fotografies presentades enguany, al Centre Cívic Nord. El dia 19 s'hi farà el lliurament de premis (20 h).
 
Nascut per incentivar la pràctica fotogràfica tot donant a conèixer diferents espais de la ciutat, el ral·li, que té el suport de la Federació Catalana de Fotografia, ha tingut al llarg dels anys una participació mitjana de 80 persones, tot i que hi ha hagut edicions que han doblat aquesta xifra.
 
Cadascuna ha girat sobre temes diferents: 150 aniversari de l'arribada del tren a Granollers, l'any del llibre i la lectura, la cultura popular i tradicional, el Granollers del 38, Granollers i l'esport... El ral·li va començar sent analògic -amb rodets-  si bé s'ha anat digitalitzant de manera progressiva i ara ja és possible participar-hi amb el mòbil. Com a curiositat, aquesta és una de les activitats de centres cívics en què participen més homes -les dones són majoria als cursos i tallers- i inclou una categoria de participació infantil (fins a 14 anys). 
 
 Encara hi ha places disponibles als cursos d'estiu
 
El ral·li fotogràfic s'inclou a la programació d'estiu de la XCC, amb més de 60 propostes entre les quals destaquen les cinc activitats obertes i gratuïtes que s'oferiran a cadascun dels equipaments (Can Bassa, Can Gili, Palou, Jaume Oller i Nord) durant el mes de juliol.  
 
Entre els cursos, emmarcats en els àmbits habituals de salut i creixement personal; expressió i creativitat; terra i fogons; recursos i cultura digital destaquen "Prepara't la pell i el cabell per a l'estiu", "Dis-tensió: exercicis per alliberar l'estrès" o "Reflexologia podal"; "Fes-te el teu pareo amb tècniques de bàtik", "Tots portem un artista a dins... Descobreix-ho"; "Taller de teatre profund"; "Arrossos d'estiu", "Què beure quan no beus", "Descobreix els ceviches" , "Cuina hawaiana: pokebowls", "Carpaccios vegetals"; "Kokedama (tècnica japonesa de cultiu) i minijardins", "Fotowalk" (taller de fotografia amb telèfon mòbil) i "Speaking for travellers".
 
Al costat d'aquests cursos -hi ha places disponibles en els de cuina o manteniment corporal-, i com a novetat, s'oferirà un tastet obert a tothom de l'activitat habitual de centres cívics: "Te fresh", tes refrescants al Centre Cívic Jaume Oller a càrrec de Núria Tormo de la botiga Inhala (4 de juliol, de 18.30 a 20.30 h); masterclass de Bollywood al CC Can Gili amb Yuraima de l'escola de ball Shyndia (5 de juliol, de 19 a 20.30 h); sketching o esbós ràpid sobre paper al CC Nord amb la il·lustradora Núria Obon (12 de juliol, de 18.30 a 20.30 h); classe oberta de dansa africana a Can Bassa amb l'associació Afrodundu (13 de juliol, de 19 a 21 h); i masterclass de mindfulness a Palou amb la terapeuta Montse Carbonell (19 de juliol, de 19 a 21 h). Totes són gratuïtes, si bé per a algunes cal inscripció prèvia.    
 
A més, hi ha també la programació de Les nits d'estiu als centres cívics, amb espectacles gratuïts de circ, música i titelles en divendres. S'enceta el dia 29 de juny amb Caminarts, amb l'assoc. Kanaya Circ, que combina elements de foc, malabars i equilibris (Centre Cívic Nord, 21 h); el dia 6, titelles i pallassos amb Jordi Bertran (pl. Joan Oliver, 20 h); el dia 13, la cia. Alta Gama presenta Adoro, un xou de clown amb música en directe i acrobàcies damunt la bicicleta (Can Gili, 20 h); el dia 14, Joan Garriga & Madjid Fahern actuen juntament amb Golíat i Magret de Paco al concert de La Lluïda, la primera edició de la festa de Palou (pati de les antigues escoles, 21 h); hi haurà servei de barra i botifarrada a preus populars. Les nits d'estiu es tancaran amb l'actuació de Jam, Jaume Bové, i el seu espectacle de clownxou Hat (pl. Sant Miquel, 21 h).  
  
Indicadors de cursos i participants de setembre a maig
 
De setembre a maig (i a l'espera de tancar el curs el proper setembre), la Xarxa de Centres Cívics ha programat un total de 152 cursos (70 la XCC; 71, entitats; i 11, PAC (Programa d'Actuació Conjunta, activitats organitzades per altres servies municipals). Pel que fa a participants, han estat 1.447 (desglossats: 573, a activitats de la XCC; 788, d'entitats; i 86, de PAC). 
 
L'Espai Kanalla, nou d'aquest any i ubicat als centres cívics de Can Bassa i Can Gili, ha tingut 49 nens i nenes de 6 a 12 anys que s'hi han trobat cada tarda de 17 a 19.30 h per fer deures i jocs amb l'acompanyament d'una monitora. Altres projectes que aquest any ha continuat la XCC són Passa'm la recepta, Música al barri, Alesplaces!, Viu la primavera o els Diverdivendres. 
 
En la roda de premsa de presentació, divendres passat, l'alcalde, Josep Mayoral, va recordar que els centres cívics són "equipaments altament utilitzats que la gent s'ha fet seus", que demostren una bona "musculatura social". Ha destacat també "el creixent arrelament al barri" d'uns equipaments que són espai "de convivència, coneixement, participació, creativitat i creixement personal". El regidor de Participació Ciutadana, Rudy Benza, va explicar el detall de la programació d'estiu.   
 
El termini d'inscripcions per als cursos d'estiu acaba el 15 de juny, i es pot fer de manera presencial o en línia a: www.granollers.cat/centrescivics_inscripcions 
 
 
Més informació, al llibret