El programa Referent d'Ocupació Juvenil ubicat al Gra ha fet 80 atencions des del gener

Mentre dura l'estat d'alarma, les consultes es poden fer per telèfon o correu electrònic, i per via telemàtica

05 de Maig 2020
+
El programa Referent d'Ocupació Juvenil que convoca el SOC - Servei d'Ocupació de Catalunya ha fet, des de principis d'any, 80 atencions (presencials i telemàtiques), 28 de les quals s'han fet des de l'inici del confinament (aquestes darreres, totes per telèfon o per correu electrònic).
 
Les consultes més habituals tenen a veure amb la preinscripció a estudis, formació ocupacional, canals de recerca de feina, millora del currículum, renovació de documentació o aprenentatge de català.  El punt d'atenció local, ubicat a l'equipament de Joventut, el Gra, ha atès un total de 29 joves d'entre 16 i 29 anys.
 
Mentre continua l'estat d'alarma, les persones interessades a rebre orientació poden escriure a: ocupaciojuvenil.granollers@oficinajove.cat o trucar al 693 553 269.
 
Aquest programa té per objectiu facilitar i acompanyar la transició dels joves del sistema educatiu al laboral i/o ocupacional, amb el treball en xarxa i transversal de tots els dispositius que treballen amb aquest col·lectiu; en funció de cada situació s’ofereixen els recursos més adequats a cada persona. La seva activitat se centra a atendre joves de la ciutat, coordinant-se amb diferents serveis municipals, com ara Educació, Joventut, Serveis Socials, Granollers Mercat, etc.; les oficines del SOC i altres entitats públiques i privades, per millorar la situació de cada persona i les condicions estructurals del territori.
 
 El punt d'atenció informa i assessora sobre els recursos formatius i laborals existents, i s'acompanya els joves que no troben el seu espai al sistema educatiu o a l'àmbit laboral, ajudant-los a identificar les seves competències bàsiques i transversals, d'acord amb  les seves motivacions i interessos. Conèixer el mercat de treball, les eines i canals per trobar feina, els processos de selecció, són alguns dels aspectes que es treballen, en un procés en què és important l'actitud proactiva del jove. 
 
Aquest servei va néixer l'any 2018, impulsat per la Generalitat amb finançament del Fons Social Europeu; des de principis d'any, Granollers disposa d'un punt d'atenció local. 
 
Més info, aquí