Avui dimecres se celebra el Dia Mundial de la Salut Mental

El programa d'activitats busca sensibilitzar i lluitar contra l'estigma social

10 de Octubre 2018
+
Imatge guanyadora del concurs de cartells convocat l'any passat amb motiu del dia Mundial de la Salut Mental
El dia 10 d’octubre es commemora el Dia Mundial de la Salut Mental. La Taula de Salut Mental i Addiccions de Granollers, integrada per serveis municipals, centres de salut mental per a infants i joves, i adults; d’atenció primària, d’integració social, d’habitatge i associacions de persones amb problemes de salut mental i familiars, ha preparat un programa d’activitats encaminat a sensibilitzar la població de les dificultat de les persones amb algun trastorn mental, i a lluitar contra l’estigma i la discriminació en aquest àmbit. Es faran a Granollers, Llinars i la Garriga, entre els dies 6 i 31 d’octubre, organitzades per una dotzena d'entitats. 
 
Diumenge, 7 d’octubre, s'ha fet la caminada per la salut mental, una iniciativa que any rere any compta amb més participants, 350 en aquesta edició. Hi ha hagut dos recorreguts, un de 8 km i un altre de 4, pensat per als infants.  
 
Pel que fa al concurs de cartells, s’ha allargat el termini per presentar-s’hi fins al dia 15 d’octubre. És una convocatòria oberta a tothom, a la qual cal presentar cartells inèdits en format DIN A3, no premiats en cap altre concurs, que incloguin el lema “ 10 d’octubre, Dia Mundial de la Salut Mental”. Els treballs es lliuraran a la seu de l'entitat Daruma, associació de familiars de malalts mentals del VO, (avinguda del Parc, 9, 3a planta). Més info, aquí 
 
Xerrada sobre salut mental, esport i alimentació
 
El mateix dimecres 10 d’octubre, la cap d'àrea dels serveis de Salut Mental Benito Menni de Granollers, la psiquiatra Belen Gías oferirà una xerrada sobre la relació entre salut mental, esport i alimentació saludable (Museu de Granollers, 18 h), inlcosa al programa d'activitats de l'Aula de la Salut.  l'au. El programa inclou més activitats: teatre per als alumnes de cicle mitjà i superior de primària amb l'obra El gallo dormilón, a càrrec d'lmagina, grup integrat per usuaris del centre de dia Santa Eulàlia de l'Hospitalet de Llobregat  (10 d’octubre, Sala Tarafa, 9.30 h) i dues exposicions: la de les obres del projecte Parelles Artístiques, al Gra de l'1 al 17 d’octubre i  la de cartells presentats al concurs per la imatge del Dia Mundial de la Salut Mental'18 (d'on sortirà el cartell de l'any vinent), a la Biblioteca Can Pedrals, del 24 al 31 d’octubre. 
 
Pla Local Antiestigma en Salut Mental 
 
Des del març passat, Granollers disposa del Pla Local Antiestigma (PLA) que, impulsat per la Taula de Salut Mental i Addiccions,  vol contribuir  a canviar actituds i comportaments en relació amb les persones que pateixen un problema de salut mental, reduir els nivells de discriminació i millorar els indicadors d’inclusió social d'aquest col·lectiu. En aquests moments es treballa en la formació de l'equip humà dels centres cívics i les biblioteques, perquè el personal d'atenció al públic tingui coneixements, eines i recursos a l'hora de tractar usuaris amb algun trastorn mental.