El Museu de Ciències Naturals proposa una descoberta científica per a tota la família

L'activitat porta per títol "Investiga amb l'Estela" i es difon per xarxes socials

06 d'Abril 2020
+
Estela, la nena investigadora, acompanya els nens i nenes en les seves descobertes
 El Museu de Ciències Naturals de Granollers inaugurava l'any passat "Tu investigues", la mostra permanent que té com a objectiu explicar la tasca del grup de recerca de biodiversitat i bioindicadors (BiBIO), difonent coneixement sobre ciència i natura, i posant-lo a l'abast de tot els públics. 
 
Ara, l'equip de la Tela ha decidit donar vida a la nena investigadora que constitueix la imatge d'aquesta exposició i proposar una activitat que vol incentivar la curiositat científica de tota la família. Estela, la nena investigadora, és la protagonista d'una història en què  toparà amb un seguit d'enigmes que haurà de resoldre seguint pistes del medi natural i amb l'ajuda d'eminents científics. 
 
La proposta es basa en campanyes d’investigació reals de l’equip del Museu. La primera aventura es titula “Estela i el misteri de les papallones dels cards”, i es compon de 6 capítols amb un relat que té continuïtat i que segueix el mètode científic: davant un dubte inicial, es crea una hipòtesi de resolució que es va testant per provar si és certa o no. El repte científic gira a l'entorn del llarg viatge que fa la papallona dels cards.
 
L'activitat, ideada pels biòlegs Carles Flaquer i Lourdes Pallàs, es difon a través de Facebook (@mcngranollers) amb les etiquetes #tuinvestigues i #investigaamblestela i es complementa amb material pedagògic: fitxes, dibuixos per pintar, retallable, mapa, vídeos...