El Mercat del dissabte donarà bosses reutilitzables als seus clients el dia 4

Amb la intenció de promoure la reutilització i, alhora, fer una acció de promoció

02 de Novembre 2017
+
Una imatge del mercat amb productes agraris i de producció artesana
Aquest dissabte dia 4 de novembre, els paradistes del Mercat del dissabte de la plaça de la Corona oferiran bosses reutilitzables a la seva clientela. D'aquesta manera es vol contribuir a generar l'hàbit de fer servir una mateixa bossa diverses vegades i, per tant, evitar les bosses de plàstic i les seves devastadores conseqüències per al medi ambient i, alhora, fer promoció d'aquest mercat. 
 
D'altra banda, el Ple de l'Ajuntament de Granollers va aprovar ahir les bases per al concurs de les noves llicències d'aquest Mercat del dissabte, que seran per un període de 4 anys, prorrogables 2 anys més. A les noves bases es segueix incentivant i apostant per la cooperació entre activitats a través d'aliances d’interès. 
 
Com fins ara, per optar a tenir una parada, cal ser explotació agrària o activitat artesana d’elaboració de productes alimentaris. Una novetat és que, per poder sol·licitar llicència, les explotacions agràries de fora de la comarca han d’estar inscrites al Consell Català de la Producció Agrària Ecològica. No és el cas de les activitats d’elaboració, ja que el nombre d’activitats artesanes de producte ecològic és encara molt limitat. 
 
Un altra novetat és que es redueix el percentatge permès d’oferta de producte que no sigui propi. La intenció és seguir vetllant per l’autenticitat del mercat però seguir donant un cert marge per tal que les parades puguin complementar la seva oferta.
 
Les bases d'aquest concurs es poden consultar a la seu electrònica de l'Ajuntament de Granollers. 
 
El Mercat del dissabte és un espai de venda directa de productes alimentaris que s’emmarca dins la dinamització econòmica de la ciutat i de la comarca. Va començar al mes de gener passat i es desenvolupa cada dissabte de 9 h a 14 h a la plaça de la Corona. Els seus objectius són donar suport a les activitats agràries i les artesanes del territori oferint-los una via de venda directa; incrementar l’oferta i el consum de productes directes d’origen i atraure visitants a la ciutat.