El mercat del dissabte celebra el primer any de vida

Aquest dissabte, 17 de febrer, se'n farà una edició especial amb música en directe i l'obsequi de bosses reutilitzables

16 de Febrer 2018
+
El mercat del dissabte 17 de febrer tindrà la música en directe de la vallesana Brass the Gitano Band. Les parades també repartiran bosses reutilitzables a la clientela.
El mercat del dissabte, que s'instal·la cada setmana de 9 a 14 h a la plaça de la Corona, celebra aquest dissabte, 17 de febrer, el primer aniversari amb una edició especial que s'acompanyarà de la música en directe de la vallesana Brass the Gitano Band, d'11 a 1 del migdia. Les parades també repartiran bosses reutilitzables a la clientela.   
 
La principal característica d'aquest mercat és la venda directa del productor o elaborador al client, sense que hi hagi intermediaris. Actualment, el conformen 15 parades, 7 de les quals hi són des dels inicis i 8 que són noves. Algunes de les parades són fruit de l'aliança de diversos projectes, com és el cas dels productes de Palou, una parada que ofereix pollastres, llet i, ben aviat, formatge, produït i elaborat íntegrament a Granollers.
  
Dels 24 projectes agroalimentaris presents, 17 són de producció ecològica o en procés d'obtenir-ne la certificació  (el 71 % del total); pel que fa a la tipologia, 14 projectes són de fruita i hortalisses (58 %), 3 de llet i productes làctics, 3 de carn i derivats, i quatre més de flor i planta, plats cuinats, pa i conserves. 
 
Pel que fa a l'origen, 16 projectes (un 67 %) són del Vallès Oriental, desglossats: Granollers-Palou (3); Cardedeu (2); les Franqueses (2); i Caldes de Montbui, la Llagosta, Lliçà d'Amunt, Llicà d'Avall, Llinars del Vallès, Sant Celoni, Santa Eulàlia de Ronçana, Tagamanent, Vilanova del Vallès. La resta provenen de les comarques del Maresme (3) i Baix Ebre, Osona, Pla d'Urgell, Baix Llobregat i Berguedà. 
 
El darrer concurs per adjudicar llicències, resolt el mes passat, ha incorporat canvis d'acord amb la valoració del primer any. Així, s'ha incrementat la presència de producte agroecològic, s'ha impulsat la col·laboració entre projectes, s'ha ajustat l'oferta a la demanda i s'ha reduït la presència de producte no propi, tot i que tant els productors com els elaboradors poden complementar la seva oferta amb altres productes comprats directament a altres projectes agroalimentaris.
 
Des de l'Ajuntament, es valora positivament aquest primer any de funcionament, perquè el mercat s'ha fet un lloc i s'ha consolidat entre la clientela granollerina i dels voltants.