El 25 N a Granollers se centra en les violències sexuals als espais públics

El 29 de novembre es farà una jornada tècnica sobre l’abordatge de les violències masclistes a l’espai públic

04 de Novembre 2019
+
Cartell del 25 N a Granollers

Granollers commemora un any més el 25 N, Dia Internacional contra la Violència Masclista, i ho fa, en aquesta ocasió, posant el focus en les violències sexuals que es produeixen als espais públics. És necessari fer una reflexió col·lectiva sobre el concepte de seguretat urbana en relació als drets de les dones per tal de garantir la llibertat de moviment i d’ús de la ciutat en igualtat de condicions per al conjunt de la població. I, per això, dins dels actes de commemoració del 25 N, s’ha programat una jornada tècnica sobre l’abordatge de les violències masclistes a l’espai públic. La proposta, que és gratuïta, es farà el divendres 29 de novembre al matí a la Sala Francesc Tarafa.

L’acte central del 25 N, però, es farà en dissabte 23 de novembre a les 12 del migdia a la plaça de la Porxada i consistirà en la lectura del manifest a càrrec de la Taula d’Igualtat de Gènere de Granollers i l’actuació de «Dones de blanc», grup d’expressió corporal contra la violència vers les dones.

El programa del Dia Internacional contra la Violència Masclista inclourà moltes altres propostes. Així, per exemple, el dijous 21 de novembre a les 20 h, al Cinema Edison i dins del cicle «Elles dirigeixen», es projectarà la pel·lícula «El despertar de las hormigas» d’Antonella Sudassasi Finules. L’endemà, el divendres 22 de novembre a les 19 h, es farà a la sala d’actes de la Biblioteca Roca Umbert  la sessió d’avaluació del dispositiu del Punt G i la diagnosi dels espais d’oci nocturn de la Festa Major. 

Per al públic més jove, els dies 22 i 25 de novembre s’ha programat l’obra teatral «La corda» a l’institut Carles Vallbona en una proposta adreçada a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO. També s’ha organitzat una sessió oberta d’autodefensa personal. Serà el dijous 28 de novembre a les 18.30 h al Centre Cívic Palou. Les inscripcions per participar en aquesta activitat s’obriran el 4 de novembre i es podran fer fins al mateix dia de la sessió, presencialment a qualsevol dels centres cívics de Granollers o a la web www.granollers.cat/centrescivics_inscripcions 

A més, dins del pla de formació de l’Ajuntament de Granollers, es formarà a tots els treballadors de la Policia Local amb el curs «Anàlisi i presa de decisions en casos de violències masclistes».