El 13 d’abril comencen les preinscripcions als centres públics i concertats

Del 13 al 24 d’abril es poden presentar les sol·licituds de preinscripció als centres públics i concertats per al segon cicle d’educació infantil i ensenyament obligatori

11 d'Abril 2018
+

El 13 d’abril comencen les dates de preinscripció i matrícula per als alumnes de segon cicle d’educació infantil i ensenyament obligatori per als centres públics i concertats. El calendari de matriculació per al proper curs 2018-2019 és:

- Presentació de sol·licituds (tramesa electrònica o presentació en paper): del 13 al 24 d’abril

- Període de matriculació de l’educació infantil, primària i de 1r d’ESO: Del 21 al 27 de juny

- Període de matriculació o confirmació de plaça de 2n, 3r i 4t d’ESO: Del 25 al 29 de juny

- Període de matrícula extraordinària de l’ESO: Del 5 al 7 de setembre

Oferta de places

Per al proper curs escolar, Granollers mantindrà el mateix nombre de grups de P3 i de 1r d’ESO. En el cas de P3 hi ha cinc centres que mantenen el decrement de ràtio i, per tant, ofereixen 22 places en comptes de 25. L’institut Antoni Cumella, tot i mantenir tres grups a 1r  d’ESO mantindrà el decrement de places a 27 per grup.

Així doncs, l’oferta de places als centres educatius de Granollers per al curs 2018-2019 és:

- P3: 376 als centres públics i 300 als centres concertats. En total 676 places

- 1r d’ESO: 394 als centres públics i 40 als centres concertats. En total 434 places. Recordeu que els centres concertats ja compten que els alumnes escolaritzats a 6è de primària en els seu centre, continuaran a 1r d’ESO i per això ja no ofereixen aquestes places vacants.

Nou procés d’ampliació de sol·licituds per a l’assignació d’ofici

La principal novetat de la preinscripció per al proper curs escolar serà que a les famílies que no se’ls ha assignat cap de les places sol·licitades (en poden demanar fins a 10), el Departament d’Ensenyament ha previst un procés d'ampliació de sol·licituds per a l'assignació d'ofici. 

El procés serà el següent:

- S’enviarà un correu electrònic a les famílies que, després de fer-se una primera assignació, hagin quedat sense plaça assignada (alumnes de P3, 1r d’ESO i els que hagin marcat la casella). En el correu es donaran totes les instruccions a seguir.

- Tindran un termini de 4 dies per entrar telemàticament a la sol·licitud de preinscripció i ampliar-la amb fins a 5 peticions més, prèvia consulta de les vacants (es consultaran des de la mateixa sol·licitud; no hi haurà publicació “en obert” de vacants).

- El programa informàtic farà el procés d’assignació tenint en compte aquestes peticions. Si no es pot assignar cap, o bé la família no ha ampliat la sol·licitud, el programa igualment n’assignarà, d’ofici.

- Les sol·licituds quedaran en llista d’espera només de les peticions inicials. 

Així doncs, és molt important que les famílies facilitin una adreça de correu electrònic quan omplin el full de sol·licitud.

 

Per a més informació, les famílies poden adreçar-se als mateixos centres educatius o l'Oficina Municipal d'Escolarització (OME)  (Edifici de Can Puntes. C. de Jaume Camp i Lloreda, 11. Tel. 93 842 68 52).