La festa de presentació de la Festa Major de Blancs i Blaus 2018 presenta la imatge, la relatora i els actes més destacats de les colles

Del 25 d'agost al 2 de setembre, Festa Major de Blancs i Blaus 2018

03 d'Agost 2018
+
Foto de grup de la festa de presentació de la Festa Major de Blancs i Blaus 2018 (Foto: T. Torrillas)

Una cercavila amb els gegants rajolers, en Biscarri i en Galí, ha unit el final de la trobada de patrocinadors amb l’inici de la festa de presentació de la Festa Major de Blancs i Blaus 2018. Un escenari davant dels locals de les colles ha estat el punt de trobada per desvelar molts dels detalls de la festa que se celebrarà del 25 d’agost al 2 de setembre.

Amb Robert Gobern i Pep Callau com a presentadors, l’acte s’ha iniciat amb el descobriment de la imatge de la Festa Major 2018. Jordi Oms, dissenyador gràfic de Palautordera, és l’autor d’aquesta imatge que parteix de la idea de la rivalitat festiva. Oms ha explicat que vol mostrar «la rivalitat entre Blancs i Blaus agafant l’element del mocador i incorporant-hi unes cares, uns personatges, que exemplifiquen la festa». De fet, hi ha 6 cartells diferents i, a la festa, s’ha convidat al públic a fer de dissenyador i fer-ne la seva pròpia versió dibuixant sobre una base del cartell.

Tot seguit, s’han presentat les novetats del PuntG, un dispositiu d’atenció, prevenció i reducció de riscos, present les nits festives de Granollers per donar resposta a algunes situacions que es donen o es poden donar durant la festa. Aquesta Festa Major el PuntG serà present a dos espais: la Porxada i al costat d’Urgències Centre. A més, s’han elaborat 3 imatges gràfiques amb l’objectiu que tothom es responsabilitzi de la festa i seran presents també a Twitter i Instagram.

Un relat en imatges

Una de les novetats més destacades de l’edició 2018 de la Festa Major és que aquest any la relatora no escriurà la festa sinó que la dibuixarà. Flavita Banana, il·lustradora i vinyetista guardonada amb el premi Gat Perich 2018 d’humor gràfic, serà la 18a relatora de la Festa Major. L’artista s’ha atrevit a fer una il·lustració en directe dalt de l’escenari i assumeix el repte. Ha explicat que «vaig créixer a Caldes de Montbui però no havia vingut mai a la Festa Major. Així que no estic contaminada. Vindré i dibuixaré».

Podreu trobar el relat els dies 27 d’agost, 1, 2, 3 de setembre a partir de les 12 h a l’Ajuntament, a la Botiga de Festa Major, a l’Oficina de Turisme i a: www.blancsiblaus.cat. Del dia 3 al 18 de setembre el podreu trobar a la Biblioteca Can Pedrals i Roca Umbert fins a finals d’existències.

Més de 200 actes

La regidora de Cultura Mireia López ha explicat que la Festa Major tindrà de nou més de 200 activitats i ha felicitat a totes les persones, colles, entitats i tècnics que la fan possible. La regidora ha destacat algunes de les novetats del programa d’enguany. Així, a la plaça de les Hortes hi haurà havaneres i música d’autor amb Tomeu Penya; al parc Torras Villà s’aposta per espectacles de qualitat com circ, dansa o l’humor de Quim Masferrer; a la plaça de l’Església es fomentarà els grups locals amb l’actuació de Setembre; i a l’avinguda del Parc tindrem la nit jove amb el Vaparir Tour de Ràdio Flaixbac, el rock i l’humor dels Mojinos i les versions de l’Orquestra DiVersiones.

L’alcalde Josep Mayoral ha recordat que aquest any es fan 35 anys del model de colles. Mayoral ha dit que «fa 35 anys que fem aquesta història que ha marcat la vida de molts dels que estem aquí; una Festa Major potent i ferma que ha vist passar diverses generacions».

L’aposta de les colles

Les paraules de l’alcalde han donat pas a les intervencions de les colles. Els Blaus han arribat a l’escenari amb la sintonia de «Verano azul» i en bicicleta. I és que, tal com han anunciat, el leitmotiv de la seva festa seran els anys 80. Així han desgranat algunes de les propostes més destacades i han afirmat que «si el verano es azul, la festa serà blava».

La colla dels Blans ha fet la seva presentació muntant una acampada i és que aquest any proposen el Festival Sense Cap i aposten pel «glàmping». Els Blancs han explicat també algunes de les seves activitats destacades i han tancat la seva intervenció anunciant que «el 25 d’agost comença el festival Sense Cap. Visca els Blancs de Granollers».

Després de les intervencions de les colles s’ha fet la foto de grup i s’ha tancat la festa amb música a càrrec de DJ Chekeré. Tots els detalls de la Festa Major de Blancs i Blaus 2018 així com el programa complet ja es pot consultar a la web www.granollers.cat/festamajor i a www.blancsiblaus.cat.