Comencen les obres de reforma d'un tram del carrer Barcelona

La previsió és que durin 4 mesos i mig i convertiran aquest carrer en calçada única

11 de Gener 2018
+
Imatge del detall del projecte que convertirà bona part del carrer Barcelona en calçada única
Un cop finalitzades les obres del carrer de Ricomà, han començat les del tram del carrer de Barcelona, entre el carrer Nou i el carrer de Castella. L'obra, que té una durada prevista de 4,5 mesos, es fa en dues fases. La primera entre el carrer Nou i el carrer de Príncep de Viana, amb una durada prevista de tres mesos. La segona serà des del carrer de Príncep de Viana fins al carrer de Castella. Mentre durin les obres el trànsit de vehicles romandrà tallat. 
 
En aquesta actuació es renovarà la xarxa d’aigua potable i un tram de clavegueram, es soterrarà la xarxa elèctrica aèria, els creuaments de Telefònica existents i s'incorporarà el tritub municipal per a les telecomunicacions. 
 
La nova secció del vial vindrà definida per una calçada de 3 a 4 m d’amplada amb llambordes de formigó de color cendra, que serà l’espai destinat al pas dels vehicles per garantir el pas per accedir als aparcaments i habitatges particulars i operacions de càrrega i descàrrega. 
 
L’espai destinat al vianant estarà format per dues voreres d’entre 1 m i 1,45 m d’amplada i s’executaran amb un paviment de llambordes de formigó prefabricades de diferents colors, en funció del tram de carrer. Es combinaran dos colors al llarg de tot el carrer: el mediterrani i l’ivori, com ja es va fer en el tram del carrer de Corró entre el carrer de Torras i Bages i el carrer de les Minetes.
 
La superfície del tram del carrer a renovar és de 1.079 m2 i la longitud de 182 m linials. Les obres han estat adjudicades a SERXAR SA per un import de 217.259,77 euros, IVA inclòs.
 
Com en altres actuacions municipals, l'objectiu és millorar l'accessibilitat per al vianant, aconseguir un carrer amb qualitat, connectar el carrer amb la xarxa de carrers de calçada única del centre històric i, a través del carrer del Llorer, amb el carrer de Ricomà.