Comença la instal·lació de rampes mecàniques al carrer de Carles Riba

Els treballs s'iniciaran a la cruïlla dels carrers Brasil i de l'Olivar

01 de Març 2019
+
El proper dimarts dia 5 de març han de començar les obres d’instal·lació de les rampes mecàniques al carrer de Carles Riba, entre els carrers de Lluís Vives i Veneçuela. Els treballs tenen una durada prevista de nou mesos i s'iniciaran en la cruïlla del carrer de Carles Riba amb els carrers de l'Olivar i Brasil. 
 
Aquesta és la primera fase d’un projecte que té com a objectiu facilitar la mobilitat als veïns i veïnes de la zona alta de la Font Verda, ja que el carrer de Carles Riba té una pendent de mitjana de l’11,31 %, molt superior al que és recomanable per als itineraris urbans. Alhora també serà més fàcil accedir a equipaments com el Centre Vallès, l’Arxiu Comarcal, la Comissaria dels Mossos d’Esquadra, el camp de futbol de la Font Verda, el cementiri i el tanatori. 
 
Del carrer Lluís Vives al carrer Brasil, la rampa mecànica tindrà tres trams: 
• des del carrer Lluís Vives a l’accés de l’aparcament públic, enfront del carrer de Colòmbia; 
• el segon, des d’aquest punt fins a l’accés al soterrani de l’Arxiu Comarcal, 
• i el tercer fins als carrers de Brasil i l’Olivar. Des d’aquest punt hi haurà dos segments: el primer fins a l’accés al parc del Puig de les Forques; i el segon des de l’accés al parc fins al carrer de Veneçuela. 
 
En una fase posterior s’executaria el tram del carrer entre la plaça de la Font Verda i el carrer Lluís Vives. 
 
La redacció del projecte i la instal·lació d’aquestes rampes així com el seu manteniment és una de les inversions més destacades dins del pressupost de l’Ajuntament de 2019. Es va adjudicar a l’empresa UTE «Contratas Vilor, SL – Actividades de Infraestructuras Públicas y Conservación, SL», abreujadament «UTE Granollers Font Verda» per un import total de 2.364.467,05 €.