Com consumim, estalvis en la factura elèctrica i la lluita contra pobresa energètica

Es tracta d'una sessió que s'emmarca dins del programa europeu COMPOSE, en què participa Granollers

04 de Octubre 2017
+
Demà dijous 5 d’octubre, a les 19 h, al Centre Cívic de Palou, tindrà lloc la sessió "Com consumim, estalvis en la factura elèctrica i la lluita contra pobresa energètica", en el marc de la campanya d'estalvi i promoció de les energies renovables a Palou del projecte europeu COMPOSE, del qual Granollers n'és un dels socis. En aquesta sessió s’explicaran solucions pràctiques per estalviar energia a la llar, sobre com instal·lar i utilitzar equips de mesura del consum domèstic i quines actuacions s’estan duent a terme per prevenir i combatre la pobresa energètica al municipi. 
 
El projecte COMPOSE (Rural Communities Engaged with Positive Energy) tracta d’incrementar la quota d’energies renovables i l'eficiència energètica en zones periurbanes i rurals de la Mediterrània, que, en el cas de Granollers, es fa a Palou.  A més de les accions de sensibilització per conscienciar sobre l'estalvi energètic en les llars es proposaran també inversions en energies renovables.
 
El projecte COMPOSE aprovat dins el programa Interreg Mediterranean, té una durada de 36 mesos i s'està desenvolupant des del mes d’octubre de 2016. Agrupa ciutats i organismes d’11 països de la conca Mediterrània i disposa d’un pressupost general de 2.551.244 euros, dels quals un 85% estan finançats per Unió Europea. D’aquests diners Granollers gestionarà 235.024 euros. 
 
A més de l’Ajuntament de Granollers, la resta de socis que formen part del projecte són:
Slovene Chamber of Agriculture and Forestry - Institute of Agriculture and Forestry Maribor, Eslovènia (coordinador)
KYOTO CLUB, Lazio, Itàlia
Municipality of Lakatamia, Xipre
Technical University of Crete, Grècia
Energy and Environment Agency of Arrábida, Portugal
Regional Energy Agency North, Croàcia
GERES Group for Environment, Renewable Energy and Solidarity, França
Agricultural University of Tirana, Albania
Municipality Srebrenik, Bosnia & Hercegovina
Institut for Strategic Studies and Prognoses, Montenegro