Canvi en l'aplicatiu per pagar l'aparcament de les zones blaves de Granollers

El mes d'octubre el 4 % de les operacions es van fer via telèfon mòbil

25 de Novembre 2016
+
Un dels parquímetres, instal·lat al carrer de la Princesa
A partir d'aquesta setmana l'aplicatiu que serveix per pagar amb telèfon mòbil les zones blaves de Granollers passarà a anomenar-se El parquing. Es tracta d'un nou aplicatiu que continua gestionant l'empresa EYSA i que segueix essent gratuïta. El 15 de desembre desapareixerà definitivament la marca Eysa.
 
El mes de novembre de l'any passat Granollers va implantar el pagament per mòbil a les zones blaves. Aquest sistema permet no portar diners en metàl·lic, només carregar des de l’app el nostre moneder virtual, que es va buidant a mesura que anem aparcant.
 
A més, es pot iniciar l’aparcament i la seva ampliació (si necessitem aparcar més estona, fins al màxim autoritzat de dues hores) des del lloc on estiguem, sense haver d’anar al parquímetre. Una altra virtut d'aquest sistema és que es paga exactament pel temps que s’aparca. Si acabem abans del previst, podem “desaparcar” i els diners tornen al moneder virtual. 
 
A tall d'exemple, aquest mes d'octubre es van efectuar un total de 114.710 operacions (tiquets) a la zona blava i verda de la ciutat, de les quals, 4.624 es van efectuar a través de l'aplicatiu per a mòbils, un 4% del total, és a dir, unes 185 operacions diàries de mitjana a través del mòbil. Comparativament, el mes de gener de 2016 només es van fer un 2,48 % de les operacions per mòbil.