450 joves han participat en la caminada per espais de memòria de Granollers

Es tracta d'una de les activitats de commemoració del 80è aniversari del bombardeig, coordinada pel Col·legi l'Estel i l'Ajuntament

13 d'Abril 2018
+
Imatge de l'acte de cloenda de la caminada per la pau a la Nau B1 de Roca Umbert
Aquest divendres dia 13 d'abril prop de 450 alumnes de 3r d'ESO (de l'EMT, Institut Carles Vallbona, Institut Marta Estrada, Escola Pia, Institut Celestí Bellera i Col·legi l'Estel) han participat en una caminada per 23 itineraris diferents vinculats als espais de memòria de la ciutat. 
 
Aquest acte s'inscriu en la programació que commemora el 80è. aniversari del bombardeig del 31 de maig de Granollers i ha estat coorganitzat per l'Ajuntament de Granollers, Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau i el Col·legi l'Estel. Els alumnes de 3r d'ESO del Col·legi l'Estel han definit els itineraris i també han escrit un petit resum de cada espai de memòria en concret (refugis, carrers bombardejats, el cementiri, el Bosc de la Pau, Can Jonch, etc). 
 
La caminada s'ha iniciat a les 10.30 h a Roca Umbert Fàbrica de les Arts i l'alumnat, a través d'una aplicació de mòbil (Eduloc 360), han seguit unes pistes per arribar als diferents espais marcats en els itineraris. 
 
La cloenda de l'activitat s'ha fet a la Nau B1, també de Roca Umbert. Allà s'ha passat un vídeo fet per l'alumnat de 3r d'ESO del Col·legi l'Estel recollint la seva experiència amb altres ciutats bombardejades com Gernika (amb qui van contactar per Skype) i Nagasaki, de qui van rebre un vídeo. 
 
El 2011 es va iniciar aquest projecte de caminada ciutadana que cada any lidera un centre de secundària diferent.
 
El cap de setmana, òpera infantil també dins dels actes del bombardeig de Granollers
 
També dins de la programació d'actes al voltant del 80è. aniversari del bombardeig, aquest cap de setmana es representarà l'òpera infantil Plou foc, amb el Cor Infantil Amics de la Unió i l'Orquestra de Cambra de Granollers, que compta amb la composició musical de Lluís Pérez Cansell amb llibret d'Albert Pijuan, i la direcció musical de Josep Vila i Jové. Les representacions es faran dissabte 14 i diumenge 15, a la 6 de la tarda, al Teatre Auditori de Granollers. En aquest espectacle hi participen el Cor de l’Escola Ponent, dirigit per Antoni Garcia, en la sessió de dissabte, i els Petits Cantors Amics de la Unió dirigits per Marta Dosaiguas i Guifré Canadell, en l'espectacle de diumenge. Plou foc és una reflexió sobre la guerra vista des dels ulls dels infants