Acte d'agraïment al Viver de Bell-lloc pel cultiu d'arbres supervivents del bombardeig d'Hiroshima

Josep Mayoral l'ha visitat per fer un retorn als jardiners sobre les ciutats que han incorporat aquest símbol de pau i esperança

16 de Juliol 2018
+
L'alcalde i els treballadors del Viver de Bell-lloc, aquest migdia a Cardedeu.

Des de l'any 2014, l'Ajuntament de Granollers i la xarxa d'Alcaldes per la Pau tenen un conveni de col·laboració amb el Viver de Bell-lloc, a Cardedeu, per fer créixer llavors i plançons de l'arbre supervivent de la bomba atòmica d'Hiroshima, el ginkgo

Avui dilluns al migdia, l'alcalde i vicepresident de Mayors for Peace, Josep Mayoral, ha visitat el viver per fer un retorn del destí d'aquests arbres als jardiners i jardineres que els cultiven, que formen part del projecte d'inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual. Tots ells s'han mostrat molt agraïts per la confiança i orgullosos de la tasca de tenir cura d'una llavor que és símbol de pau. 

Així, els darrers dos anys, llavors i plançons de ginkgos s'han plantat a les ciutats de Gavà, Sant Feliu de Llobregat, Vila-real (País Valencià) i l'abril passat, a Guernica (País Basc). Aquest últim, al Parc d’Europa,  a pocs metres de la Casa de Juntes i del roure que simbolitza les llibertats i tradicions del poble basc, en un acte amb l’alcalde d’Hiroshima i president de Mayors for Peace, Kazumi Matsui, i el lehendakari, Iñigo Urkullu. 

El projecte de distribució d'aquestes llavors i plançons s'emmarca en les accions de sensibilització que impulsa la xarxa d'Alcaldes per la Pau.  Al Parc de la Pau d'Hiroshima, on hi va haver l’epicentre de l’explosió de la bomba atòmica el 6 d’agost de 1945, hi creixen les espècies Ginkgo biloba, Diospyros kaki i Cinnamomum camphora, testimonis de la tragèdia i del terror causat per les armes nuclears i exemple de supervivència. 

Granollers es va comprometre a rebre les llavors d'aquestes tres espècies i a fer-les créixer per tal de proveir de plançons la nostra ciutat (hi ha un ginkgo al jardí de Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau) i fer-les arribar a altres ciutats que, d'aquesta manera, prenen el compromís de sensibilitzar sobre el dany causat per les armes nuclears, de la necessitat d’eliminar-les i de promoure la cultura de pau. 

Viver de Bell-lloc, un grup d’entitats sense ànim de lucre amb accions orientades a promoure el creixement personal, i la inclusió social i laboral de persones amb discapacitat intel·lectual, s'ocupa de la plantació de llavors i la cura dels plançons fins que estan en condicions de ser trasplantats.