9 projectes seleccionats per participar en la Mostra d’Art Urbà de Roca Umbert Fàbrica de les Arts

La mostra es podrà veure el 18 de maig a Roca Umbert

29 de Març 2019
+

Ja s’ha resolt la convocatòria pública per participar en la 8a Mostra d’Art Urbà de Roca Umbert Fàbrica de les Arts. En total s’han presentat 49 projectes i se n’han seleccionat 9, tots ells vinculats a la temàtica d’enguany que girarà a l’entorn de la memòria obrera. El jurat, format per Anna Girabet (directora artística de Fira Tàrrega), Mercè Alsina (comissària independent i assessora curatorial), Frederic Font (investigador del Music Technology Group), Laia Casanova (encarregada de la gestió i dinamització de la línia d’Arts Visuals i Imatge de Roca Umbert); i Carme Ramon (membre de l’oficina de coordinació de Roca Umbert) han triat els projectes següents:

  • Plantem barricades, de Manuela Mansilla.
  • Recuperación de memoria, recuperación de archivos, de Laura Llaneli.
  • Memòria, de Federico Tosco.
  • Connexions neuronals, de Susana Malagón.
  • Suspensión de pequeñas partículas de igualdad, d’Aïda Gómez.
  • Octavillas, panfletos y estampitas, de Ricardo Padín.
  • La fàbrica com a espai de lluita i de memòria, de Petra Vlasman.
  • Compàs mecànic, d’Irma Nuñez.
  • 510 famílies, de Darío Cobacho.

La Mostra d’Art Urbà és un festival de creació contemporània que va néixer l’any 2012, amb la vocació de vincular el passat i el present de la fàbrica, a través de la realització de projectes artístics als espais de Roca Umbert. La mostra és un espai de trobada per incentivar l’experimentació al voltant del concepte de fàbrica, que converteix Roca Umbert en possibles espais expositius i/o d’exhibició.

En aquesta 8a edició, que tindrà lloc el 18 de maig de 2019, la Mostra d’Art Urbà vol indagar en la part més humana de la indústria, en la memòria obrera de la fàbrica, com a espai vivencial i de desenvolupament de la societat, com a centre reivindicatiu dels drets socials i com a espai de transmissió de coneixents. La MAU vol fer un homenatge als treballadors i treballadores de les fàbriques com a persones que van participar en el canvi social per construir la realitat de la societat tal com ara la coneixem. Enguany Mercè Alsina, comissària independent, farà l’assessorament curatorial de la mostra.