28J: Dia per l’alliberament de lesbianes, gais, persones transsexuals, bisexuals i intersexuals

Enguany es commemoren 50 anys dels aldarulls de Stonewall, Nova York (EUA)

28 de Juny 2019
+

Aquest divendres és el Dia de l'Orgull Lesbià, Gai, Transexual, Bisexual i Intersexual en commemoració dels fets del 28 de juny de 1969, data en què es van iniciar els aldarulls de Stonewall, Nova York (EUA), i que es considera que marquen l'inici de l'alliberament homosexual, quan la població LGBTI va sortir al carrer de forma pacífica per visibilitzar-se i demanar la plena igualtat jurídica i social i lluitar contra la discriminació i els abusos patits. Enguany es commemoren 50 anys d’aquesta data.

Al llarg del temps i en la nostra cultura, les persones amb diferents orientacions afectives, sexuals i identitats de gènere han patit la discriminació i incomprensió per gran part de la societat. Conscients d'aquesta realitat, l'Ajuntament de Granollers se suma a la denúncia pública de les discriminacions desenvolupant accions per fomentar la sensibilització i prevenció d'agressions per qüestions d'identitat de gènere i diversitats afectivo-sexuals.

És per aquest motiu que durant el mes de juny l'Ajuntament de Granollers ha organitzat algunes actuacions en commemoració d'aquesta diada: s’ha format al personal municipal de diferents àrees amb el curs: El treball de la diversitat sexual i de gènere amb infants i joves. Aquest divendres 28 de juny s'ha instal·lat un tòtem amb la bandera LGTBI a la plaça de la Porxada i a les 19 h al Cinema Edison es projectarà la pel·lícula Girl (Lukas Dhrnt. 2018) que tracta la trajectòria d’una noia transsexual.