Se celebra el 3r "English Day" a centres educatius de Granollers i la comarca

Entre el 24 de febrer i el 4 de març, l'anglès esdevé la llengua vehicular de vint-i-vuit escoles de Granollers, la Roca, les Franqueses i Canovelles

26 de Febrer 2015
+

L'English Day, impulsat fa tres anys des d'Inspecció del Departament d'Ensenyament amb el Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Oriental, és una jornada per potenciar l’anglès oral als centres d'educació primària i secundària. Durant l’English Day, cada centre mobilitza tot l'alumnat per dur a terme activitats amb l’anglès com a llengua vehicular. 

L'experiència, iniciada el curs 2012-2013, s'ha anat engrandint amb els anys; de cinc centres de primària de Granollers que van participar en la primera edició, s'ha arribat als vint-i-vuit centres i a quatre poblacions aquest 2015. El curs passat la Roca del Vallès es va adherir a la proposta i enguany s'hi han afegit dues poblacions més, Canovelles i les Franqueses. A més, aquest curs se sumen a la proposta tres instituts.  

Durant la jornada de promoció de la llengua anglesa, cada centre estableix un fil conductor i organitza les seves activitats. D'aquesta manera, es fan des de jocs al pati en anglès fins a representacions d'obres teatrals o activitats tradicionals pròpies dels països de parla anglesa; un seguit d'actes i propostes per aconseguir una immersió lingüística el més real possible.

D'altra banda, durant tot el curs, amb la finalitat de potenciar encara més l'ús de la llengua anglesa, tots aquests centres participen en el programa europeu eTwinning, en el qual s'agermanen amb centres educatius d'arreu d’Europa per treballar sobre una temàtica a través d'Internet.

De Granollers, participen a l'English Dayels següents centres educatius: Granullarius, Joan Solans, Mestres Montaña, Pereanton, Ponent, Salvador Espriu, Fàtima, Salvador Llobet, Ferrer i Guàrdia, Lledoner, Educem, Escola Pia, L’Estel, Escola del Treball i Carles Vallbona. Els instituts proposats com a col·laboradors són l' Antoni Cumella i el Celestí Bellera.

A final de curs, tots els centres de totes les poblacions faran una sessió conjunta on es difondran i compartiran les experiències portades a terme.