Teatre, màgia i música arriben per l’Ascensió a Granollers

Empúries, l’obra cabdal del granollerí Josep Maria Ruera, és una de les grans propostes d’aquestes festes

02 de Maig 2016
+
Empúries. Banda Municipal de Barcelona

La Fira i Festes de l’Ascensió torna un any més carregada de propostes culturals per a tota la família i per als apassionats de la música, el teatre i la màgia als teatres de Granollers.

L’il·lusionista amb més projecció del nostre país, el Mag Lari, tornar al Teatre Auditori de Granollers desprès de l’èxit d’Splenda per presentar el seu nou espectacle, Ozom. Amb tres funcions els dies 7 de maig (18 h i 21 h) i 8 de maig (19 h) i les entrades gairebé exhaurides, arriba aquesta nova manera de fer màgia, una fórmula diferent per generar sensacions i sorpreses, on l'humor, la il·lusió i la poesia van de la mà: cabaret màgic per a tota la família!

També l’Auditori, el 13 de maig (20 h i 22 h), es podrà veure en doble sessió l’obra de teatre La gent, tota una experiència grupal que qüestiona amb humor el concepte de participació. Aire fresc, talent i una bona dosi de sinceritat en un espectacle sense pompa ni artifici que podràs veure en dues funcions.

I la gran proposta de les festes: el concert Empúries del proper 14 de maig (21 h), al Teatre Auditori. La Banda Municipal de Barcelona, dirigida per Salvador Brotons, torna a la nostra ciutat per interpretar l'obra cabdal del granollerí Josep Maria Ruera: Empúries.
Podrem tornar a escoltar la partitura original que Ruera va presentar en el Festival de la SIMC de l’any 1936 “Tres moviments simfònics per a gran banda” més “Empúries: poema per a cobla i orquestra” (guanyadora del Premi Pau Casals dels Jocs Florals de Paris de l’ any 1959), obra que es convertiria en el quart moviment dels seus “Quatre Poemes Simfònics”.
Una oportunitat única de poder tornar als orígens d’una gran obra, fruit d’un treball de temps, dedicació i interès per la cultura i la música de l’antiga Grècia i aparador d’una Catalunya, la del 1936, que es va convertir en el centre d’atenció del món musical contemporani.

I per als fidels seguidors de l’actor Julio Manrique, arriba Don Joan el 15 de maig (19 h), la viva imatge de la seducció. David Selvas revisa el clàssic de la mà de grans actors protagonistes com Julio Manrique, Lluís Marco, Anna Azcona, Cristina Genebat i Javier Beltrán. L’obra és un reflex contemporani i encegador d’un Don Joan fet de mil contradiccions.

El Teatre de Ponent, per la seva part, oferirà dins la seva programació habitual de cap de setmana, el 7 de maig (21 h) i el 8 de maig (19 h) l’obra de teatre Gàbia de Jungle Low Mask. Una proposta de teatre de màscares que parla de les relacions familiars, la violència de gènere, la immigració, l’abús d’autoritat, la soledat... Una història de personatges atrapats en un cercle viciós de falses necessitats i de por als canvis. Tot anecdòtic, sense adonar-se de que l’única cosa essencial és viure l’un al costat de l’altre. I el cap de setmana del 14 de maig (21 h) i 15 de maig (19 h) veurem també a Ponent el divertit circ cabaret d’Espai Dual amb Be God Is, un espectacle en clau d’humor i música on tot s’hi val. Tres personatges muts interactuen en gags i petites històries, acompanyats de música en directe i amb una proposta escènica propera a la sala de cabaret.

A part, Ponent presenta també una programació especial entres setmana amb dues propostes: el dijous 5 de maig, a les 21 h, l’espectacle de dansa-teatre Solamente...Lorca d’Arsènic Espai de Creació i dimecres 11 de maig l’obra Bellesa, bellesa. Un cabaret deformat de la companyia fac-òf, de la qual n’és membre la granollerina Paula Castellsagué.

Més informació:

http://www.teatreauditoridegranollers.cat/

http://www.teatredeponent.com/