La Xarxa de Centres Cívics promou un quart cicle formatiu per a entitats

Tres xerrades sobre protecció de dades, relleu generacional i gestió de conflictes centren l'oferta adreçada a associacions i entitats

02 de Febrer 2016
+
Al Centre Cívic Nord es farà una de les xerrades

Per quart any, la Xarxa de Centres Cívics de Granollers organitza un cicle formatiu adreçat a les entitats. En aquest cas, l'objectiu principal és assessorar i donar suport a les associacions en aspectes legals, com la protecció de dades, i també en aspectes pràctics, com la resolució de conflictes o la captació de nous socis. Les tres xerrades les imparteixen membres de Suport Associatiu, una entitat sense afany de lucre especialitzada en el Tercer Sector. Les sessions, la primera al febrer, la segona al març i la tercera a l'abril, es faran en tres equipaments de la xarxa, el Centre Cívic Palou, el Centre Cívic Can Gili, i al Centre Cívic Nord, i són gratuïtes però cal inscriure's abans. 

La primera xerrada "Llei de protecció de dades", tractarà sobre tot allò que cal tenir en compte per fer una adequada gestió de les dades personals de les persones associades. A més es donaran les pautes necessàries per implementar la LOPD a les entitats no lucratives, com la identificació i registre de fitxers, els nivells de seguretat de les dades, els avisos legals necessaris, els drets ARCO, etc. La xerrada es farà dilluns 8 de febrer, de 18.30 h a 20.30 h al Centre Cívic Palou. El període d'inscripció finalitza el divendres 5 de febrer.

La segona se centra en com fomentar la participació dins d'una entitat. "Captació de socis i relleu generacional" tractarà el principals reptes que afronten les entitats a l'hora de dinamitzar la seva base social i promoure la participació en les seves activitats, treballant per a la continuïtat del projecte comú. Aquesta segona xerrada es farà el dilluns 7 de març de 18.30 a 20.30 h al Centre Cívic Can Gili. Les inscripcions ja estan obertes i finalitzen una setmana abans de la xerrada.

La tercera xerrada, "Relacions interpersonals i gestió de conflictes", farà un repàs de les tècniques que poden ajudar a resoldre les tensions que apareixen entre membres d'una mateixa entitat i transformar aquestes tensions en llaços que enforteixin la missió de l'entitat. La darrera xerrada es farà dilluns 11 d'abril, de 18.30 a 20.30 h al Centre Cívic Nord. Les inscripcions estan obertes i finalitzaran una setmana abans de la xerrada. 

Per assistir a qualsevol xerrada cal que prèviament l'entitat estigui inscrita al registre municipal d'entitats de Granollers. Les inscripcions es poden fer en línia a www.granollers.cat/centrescivics_inscripcions o presencialment a qualsevol dels centres cívics.