Granollers dedica les Jornades Europees del Patrimoni a Palou i a Roca Umbert

Durant el cap de setmana, hi haurà un concert, una visita guiada, una conferència i activitats familiars encaminades a descobrir i gaudir del patrimoni cultural

23 de Setembre 2011
+

El cap de setmana que ve, del 23 al 25 de setembre, Granollers s'uneix a la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni amb un programa d'activitats gratuïtes amb l'objectiu de descobrir el patrimoni cultural i gaudir-ne. El passat industrial de la ciutat i l'antic nucli de Palou són els centres d'interès de l'edició d'enguany.

"Palou, paisatge rural, paisatge cultural" és el títol de les propostes encaminades a saber més coses sobre aquest municipi annexionat a Granollers l'any 1928, una important zona agrícola i ramadera amb destacats elements patrimonials, com ara l'església de Sant Julià, les masies o els recs i les basses.

El divendres, 23 de setembre, a un quart de nou del vespre a les antigues escoles, es presentarà la nova senyalística i el mapa patrimonial de Palou, acte que anirà seguit d'un concert de música antiga, amb l'orquestra de corda de Grau Professional de l'Escola Municipal de Música Josep M. Ruera, a tres quarts de 9 a l'església. L'endemà dissabte, una activitat familiar en forma de joc de pistes organitzat per l'Esplai Guai de Palou servirà per descobrir elements del patrimoni arquitectònic i natural de l'antic nucli del poble de Palou, de 5 a 7 de la tarda, a les antigues escoles. El diumenge, 25 de setembre, el programa proposa un passeig per Palou, un itinerari guiat de dues hores que començarà a les 12 del migdia també a les antigues escoles, per conèixer-ne els principals elements patrimonials, també agraris i naturals, amb la historiadora Cinta Cantarell i la col·laboració de l'associació de veïns i l'Associació de Propietaris de Palou. Us adjuntem un plànol amb el recorregut.

D'altra banda, "Roca Umbert, estirant el fil del passat" és el títol de l'altre centre d'interès de les jornades de patrimoni, amb dues activitats proposades: el divendres, la conferència "A Roca Umbert tindràs pa per a tota la vida", en què l'historiador Alfredo Cela explicarà el contingut de la seva tesina a l'entorn de la història social de la fàbrica, entre els anys 1936-1978, a partir de la documentació de l'Arxiu Municipal i la col·laboració d'antics treballadors. La conferència tindrà lloc a la Biblioteca Roca Umbert, a les 7 de la tarda, coorganitzada pel Centre d'Estudis i Roca Umbert Fàbrica de les Arts. L'endemà dissabte, de nou a la biblioteca, es proposa el taller familiar "Patchword. un taller d'històries tèxtils", amb dinamització de la bibliotecària Glòria Gorchs, a dos quarts de 6 de la tarda.