Una vintena de persones de tota la comarca s'inscriuen al primer curs organitzat a Granollers en el marc de l'Escola d'Estiu del Voluntariat

La formació anirà a càrrec de Creu Roja i tindrà lloc a Can Jonch els dies 3 i 4 de juliol

30 de Juny 2015
+
Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau acolllirà els dos cursos que Granollers promou com a seu de l'Escola d'Estiu del Voluntariat 2015.
Divendres i dissabte que ve, 3 i 4 de juliol, tindrà lloc a Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau (c. del Rec, 19) el primer dels dos cursos que Granollers acull com a seu de l'Escola d'Estiu del Voluntariat (EEV'2015), al costat de ciutats com Barcelona, Lleida, Tarragona o Sabadell.  
 
Hi ha 22 inscrits, 19 dones i 3 homes, persones que presten el servei en entitats de voluntariat de Granollers i la comarca, o bé que volen iniciar-s'hi. Els participants tenen entre 20 i 68 anys i són de Granollers, Cardedeu, la Roca del Vallès, Sant Celoni, la Garriga, Montornès del Vallès, Canovelles, Bigues i Riells, i Santa Eulàlia de Ronçana.  
 
Es tracta d'un curs d'iniciació al voluntariat de 12 hores de durada, que començarà divendres,  de 18 h a 21 h, i seguirà dissabte, de 9 h a 14 h i de 16 h a 20 h. La formació és a càrrec de Creu Roja Catalunya i l'objectiu és conèixer el paper i el significat del voluntariat, i el que comporta el fet de ser voluntari/ària, per a un mateix i per als altres.  La formació s'adreça a persones que acaben d’iniciar el voluntariat en una entitat o que tenen interès per incorporar-s'hi.  
 
Els continguts que es veuran són:  definicions, característiques, valors i entorn històric del voluntariat; la persona voluntària (motivacions, perfils i participació); el paper i el significat del voluntariat; i drets i deures de la persona voluntària (organització del voluntariat, la relació amb les entitats i el treball en equip).  
 
El segon curs de l'EEV es dedicarà a la gestió d'equips de voluntariat  i anirà a càrrec de la Fundació Pere Tarrés. Es farà a Can Jonch els dies 18 i 19 de setembre; les persones interessades poden inscriure's a través de la pàgina http://voluntariat.granollers.cat/