Un any del Punt del Voluntariat de Granollers

Situat a Can Jonch, ha atès un centenar de persones interessades a col·laborar amb alguna de les 19 entitats que integren la Taula del Voluntariat

13 de Octubre 2015
+
Acte de presentació del Punt del Voluntariat, el mes de setembre passat
Aquest setembre el Punt del Voluntariat de Granollers ha complert un any, una iniciativa municipal per promocionar la cultura de la participació a través del voluntariat i per facilitar el contacte entre les persones que volen col·laborar i les entitats  sense ànim de lucre que treballen en l’àmbit social i comunitari.  
 
En aquests 12 mesos, l'oficina del Punt, amb seu a Can Jonch, ha atès les consultes de 106 persones que han mostrat interès per dedicar una part del seu temps a la comunitat. Totes elles han rebut informació de les possibilitats i necessitats existents, alhora que se les ha posat en contacte amb les entitats que tenen el voluntariat entre els seus pilars. Un total de 19 associacions que treballen en sectors diferents (social, solidaritat internacional, educació, salut, esport...) integren la Taula d'Entitats del Voluntariat, l'espai obert de participació en aquest àmbit: Associació Cultural Amics de l'Àfrica, Oncovallès, Fundació d'Ajuda Oncològica, Amics del Xiprer, Assemblea Comarcal de la Creu Roja a Granollers, Mans Unides Vallès Oriental, Organització Nacional de Cecs (ONCE), Associació Protectora d'Animals de Granollers, Associació Voluntaris per l’Hospital de Granollers, Agrupació Excursionista de Granollers, Balonmano Granollers, Fundació Odontologia Solidària, Associació Esportiva La Mitja, Càritas Vallès Oriental, Agrupament Escolta i Guia Sant Esteve, Associació per a la Intervenció Social Integral Dimas, Consorci per a la Normalització Lingüística, Fundació i Associació APADIS, Amics de la Gent Gran  i Escola Pia.
 
Perfil de persones ateses
 
Des del setembre passat, el Punt de Voluntariat ha atès 63 dones i 43 homes, amb edats compreses, sobretot, entre els 31- 64 anys (63 persones) i els 18-30 anys (31 persones). Durant aquest primer any també s'han fet diverses accions per donar-lo a conèixer. Després de presentar-se en societat el dia 22 de setembre de 2014, al mes de desembre es feia un acte per commemorar el Dia Internacional del Voluntariat i a l'abril es presentava l'exposició "El voluntariat té un punt. Tu tens un punt!", una mostra que ha itinerat per cinc espais diferents de la ciutat, seus d'entitats i centres educatius. En paral·lel, s'han fet presentacions a col·lectius concrets, com ara les entitats residents a la Troca i alumnes d'escoles de la ciutat (Educem, EMT, Cervetó), en total, uns 240 nois i noies.  
 
En l'àmbit de la formació, s'han acollit dos cursos inclosos a l'Escola d'Estiu del Voluntariat, al juliol i al setembre, amb una trententa d'assistents. D'altra banda, el Punt del Voluntariat granollerí forma part d'un grup de treball format per serveis similars d'altres municipis, amb la finalitat de compartir coneixement i pràctica en la gestió. 
 
 
Atenció al públic cada dimarts i dijous  
 
El servei situat a Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau (c. del Rec, 19, tel. 93 842 68 34), informa el ciutadà/na que vol fer voluntariat; gestiona una borsa de voluntaris; informa les entitats que volen integrar la figura del voluntariat en els seus projectes; vincula el/la voluntari/ària a les entitats; programa formació específica; i impulsa campanyes de foment i sensibilització. L'horari d'atenció és dimarts, d'11 h a 13 h i dijous, de 18 h a 20 h.