Noves accions de sensibilització a l’entorn de l’arribada de refugiats

02 de Novembre 2015
+
Tortell Poltrona de Pallassos sense Fronteres present a la darrera concentració a Granollers

Durant dos mesos cada dimecres a les 8 de la tarda a la plaça de la Porxada s’ha fet un record en forma de minut de silenci batejat com a “Un minut de vergonya, un minut de dignitat”. En record a la situació que estan vivint milers de refugiats sirians. Ahir es va fer la darrera concentració amb la presència de Tortell Poltrona, de Pallassos sense Fronteres, que va ser qui va impulsar aquests actes solidaris. A hores d’ara Pallassos sense Fronteres estan treballant a les zones de frontera fent-se càrrec de la dura i cruel situació.

Des de Granollers el  Consell de Cooperació i l'Ajuntament continuen treballant conjuntament en un programa d'activitats de sensibilització que es durà a terme en els propers mesos, i que inclourà tots els actes que s’organitzin a Granollers vinculats amb l’acollida, la solidaritat i la sensibilització sobre el tema dels refugiats. El primer acte que ja es vincula en aquest programa tindrà lloc dimarts 3 de novembre a les 20 hores al Centre Cultural amb la projecció de Dimarts Singulars. "Ma'a al-Fidda". Syria Self Portrait, un documental en benefici amb les entitats que treballen amb refugiats

"Ma'a al-Fidda". Syria Self Portrait

El Cineclub de Granollers, en col·laboració amb el grup d’Amnistia Internacional de Granollers, la Federació catalana de cineclubs i la distribuïdora Paco Poch presentarà aquest documental en el marc d’una campanya per la recollida de fons per entitats que treballen amb els refugiats, tant a les zones de conflicte com per mitigar els efectes de l'èxode massiu cap a Europa i el Mediterrani. Les entitats beneficiàries de la projecció són ACNUR i Metges sense fronteres.

La projecció consistirà en 3 parts, una presentació del film i tota la situació que viuen els refugiats, una segona part que consistirà en la projecció de la pel·lícula SYRIA SELF PORTRAIT, un colpidor testimoni fílmic sobre el que està passant a Síria rodat per cineastes sirians, que mostra exactament les causes que ha originat aquest drama que només ha fet que començar. La tercera part serà un cinefòrum amb els assistents a la projecció, dinamitzat per l'expert que farà la presentació.

(Eau argentèe. Syrie autoportrait, 214)

Organitza: Associació Cultural

Col·labora: Amnistia Internacional