Granollers posa en marxa projectes de cooperació directa amb municipis del Marroc

Els projectes es portaran a terme durant aquest any i principis del vinent

14 d'Abril 2014
+
Representants de la comuna de Sidi Rahal, d’IMADEL i de l’Ajuntament de Granollers a l’entrada de l’Ajuntament de Sidi Rahal

En el marc del Pla director de Cooperació i amb l’objectiu d’avançar cap a una nova manera de fer cooperació des de la institució local, l’Ajuntament de Granollers ha iniciat un projecte de cooperació directa amb el municipi de Sidi Rahal, al Marroc. Es tracta d’una assistència tècnica que té com a objectiu principal la millora de les competències en governança i planificació estratègica.

El projecte es durà a terme al llarg de 2014 i els primers mesos de 2015 amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i de l’Institut Marroquí de Desenvolupament Local (IMADEL).

El suport a la municipalitat de Sidi Rahal es concretarà en un programa de formació en gestió i avaluació de projectes estratègics, dissenyada de manera expressa per a càrrecs electes i tècnics d’aquella municipalitat, per tal d’enfortir la capacitat de la institució en la definició i implementació de projectes municipals de manera participada.

Després d’unes sessions de treball inicials que es van desenvolupar a Sidi Rahal  i Marràqueix el mes de març passat, és previst dur a terme un seminari de formació a Granollers a principis de juny.

Visita de representants de la regió de Taza, Taounant i Alhoceima

El passat mes de març, una delegació de representants de la Xarxa “Taza pour le Développement”, acompanyats per la vicepresidenta de la regió de Taza, Taounant i Alhoceima, la Sra. Latifa Hqiaq, van fer una visita de treball a Granollers.

L’objectiu principal de la visita era conèixer projectes relacionats amb la gestió de residus, la gestió del medi natural i la provisió de serveis d’abastament i sanejament d’aigua i d’enllumenat. El programa va consistir en sessions de treball amb responsables municipals encarregats d’aquests serveis i visites a equipaments municipals i comarcals, com el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental o l’Espai Natural de Can Cabanyes.

En el marc de la visita, també es va fer una reunió de treball amb representants de la Diputació de Barcelona, que van presentar la Plataforma LocalMed, una xarxa de cooperació descentralitzada entre les comunes de la regió de Tànger-Tatuà i municipis de la demarcació de Barcelona. Aquest espai d’intercanvi d’experiències i aprenentatge va ser valorat pels representants de la regió de Taza com una eina per tirar endavant projectes i enfortir les capacitats de tècnics i electes en la gestió municipal. Membres de la Xarxa Taza pour le Développement van participar en el seminari organitzat per la Plataforma a Chefchaouen el passat mes de març.