Granollers participa en el projecte d'acompanyament al municipi de Sidi Rahal per a la posada en marxa del planejament urbà de la ciutat

Una delegació de Sidi Rahal es forma aquesta setmana sobre planejament urbà, visitaran la ciutat i diversos equipaments municipals

14 de Desembre 2015
+

Una delegació de nou persones del municipi marroquí de Sidi Rahal encapçalada pel president del Consell prefectural El Kalaa, Abdederrahim Ouaamar i pel president del municipi de Sidi Rahal, Salah Eddine Ouaama, estan a Granollers aquesta setmana. La ciutat participa en el projecte d'acompanyament i suport al municipi de Sidi Rahal per a la posada en marxa del planejament urbà de la ciutat (2015-2016). Abans d'aquesta recepció hauran visitat Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau i hauran conegut el Pla de Projecció Exterior de Granollers, aprovat recentment.

Dimarts dia 15 aprofundiran sobre temes de mobilitat i accessibilitat i visitaran diversos espais públics de Granollers. Per dimecres dia 16 tenen previst abordar la participació en el desenvolupament de la planificació urbanística i aspectes relacionats amb l'estalvi energètic que ha anat assolint Granollers en les diferents actuacions portades a terme. També visitaran equipaments municipals on s'han aplicat fonts d'energia alternatives com la geotèrmia o s'ha construït amb materials sostenibles. Dijous és el dia en què es farà treball pràctic amb regidors i tècnics municipals sobre els projectes que Sidi Rahal vol desenvolupar en els propers anys. Després d'avaluar la formació rebuda, es reuniran amb l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament de la Diputació de Barcelona, que subvenciona aquesta acció, i marxaran de Granollers divendres 18 de desembre. 

Fa tot just un any, part d'aquesta delegació de Sidi Rahal també va visitar Granollers, en aquest cas per rebre suport tècnic sobre urbanisme, dinamització de l'economia local i reforç de la governança local.