L'Arxiu Municipal de Granollers ha recollit més història local vinculada al bàsquet en la darrera tertúlia de l'any

Relats sobre un esport practicat a la ciutat des de 1932 han complementat l'exposició fotogràfica de fa uns mesos

16 de Desembre 2015
+
Un moment de la darrera tertúlia de l'Arxiu de l'any, dimarts 15 de desembre, a Can Jonch / AMGr

L'exjugador de bàsquet Francesc Jané Carrencà, testimoni de Les tertúlies de l'Arxiu d'aquest mes, ha explicat interessants vivències i anècdotes vinculades a aquesta pràctica esportiva a la ciutat. Entre les més curioses, les relacionades amb els primers partits contra americans, entre els anys 1957 i 1963, quan va jugar al Club Bàsquet Granollers. Amb aquest i altres relats, hem conegut més detalls dels inicis del bàsquet a la ciutat, el tema d'una de les darreres exposicions fotogràfiques de l'Arxiu, que ha motivat aquesta tertúlia.

El doctor Jané Carrencà, Medalla de la Ciutat 2015, ha recordat en aquesta trobada com es va començar a jugar a bàsquet a Granollers, el primer equip de la ciutat -femení-, les diverses pistes de joc i alguns jugadors. Tot plegat, a partir d'una selecció d'imatges de l'Arxiu Municipal de Granollers que han animat altres persones a compartir-hi, també, el seu testimoni. Ha estat el cas de dues dones que havien jugat a bàsquet, que han explicat aquella experiència durant aquesta tertúlia, amb una quinzena d'assistents.

Una vegada més, els testimonis de la tertúlia de l'Arxiu s'incorporen a les Fonts Orals, documents sonors que es poden consultar a l'Arxiu Municipal de Granollers.