L’Arxiu Municipal de Granollers mostra les imatges més antigues de la ciutat

Al tombant de dos segles. Fotografies de Tomàs Torrabadella

04 de Desembre 2019
+
Mercat a la plaça de la Porxada, 1880-1887

La nova exposició fotogràfica de l’Arxiu, s’obre amb la programació de Nadal el dimecres 4 de desembre a les 17h, a la planta baixa de l’Ajuntament de Granollers, de la plaça de la Porxada, 6. I es podrà veure fins el 25 de febrer de l’any vinent.

En aquesta ocasió, amb una selecció de les imatges més antigues de l’Arxiu, que formen part del Fons Tomàs Torrabadella.

Tomàs Torrabadella i Fortuny va néixer a Granollers el 1848 i va morir a Barcelona l'any 1912. Fou farmacèutic de professió i aficionat a la fotografia. Va realitzar nombroses fotografies, algunes de les quals es conserven en plaques de vidre estereoscòpiques.

 

Les fotografies més antigues que coneixem de Granollers del voltant del 1878 i fins 1912 són obra seva. Així, podem veure com eren algunes de les places de la ciutat, el mercat, la gent, els balls, les festes religioses, o la construcció del seu habitatge a la carretera, conegut en l’actualitat com a can Ramoneda.

  

Relacionat amb aquesta exposició s’ha editat el Calendari de l’Ajuntament 2020, il·lustrat amb fotografies de la ciutat, fetes per aquest granollerí.