El Club Natació Granollers ha donat el seu fons fotogràfic a l'Arxiu Municipal de Granollers, més de 3.000 imatges del 1967 al 2003

La donació s'ha formalitzat en l'inici de la celebració del 50è aniversari d'aquesta entitat esportiva

14 de Març 2017
+
Un moment de l'acte, aquest dilluns 13 de març al vespre, a la Sala Tarafa / AMGr

L'alcalde de la ciutat, Josep Mayoral, i el president del Club Natació Granollers (CNG), Josep Maria Mas, han signat el contracte de la donació del fons fotogràfic d'aquesta entitat esportiva a favor de l'Ajuntament de Granollers. Amb aquest contracte, es regulen les condicions d'aquesta donació i els usos i les obligacions previstos. Entre d'altres, el tractament arxivístic, que en permetrà la consulta pública a l'Arxiu Municipal de Granollers (AMGr), on es conservarà com a Fons Club Natació Granollers.

En concret, aquest club ha fet donació a l'AMGr d'un conjunt aproximat de 3.100 fotografies, en suport paper i en diversos formats. Hi destaquen imatges de la construcció de la primera piscina municipal, de l'any 1967, i fotografies relacionades amb les diverses modalitats esportives del CNG, fins a l'any 2003.

L'acte de signatura d'aquesta donació s'ha fet coincidint amb l'inici de la celebració dels 50 anys del club, que es fa a la Sala Tarafa fins al 19 de març. Precisament, moltes d'aquestes fotografies es poden veure a la sala, a l'exposició «50 anys d'història del Club».

De fet, els inicis del CNG es remunten al 1929, a la Piscina de can Gou, al carrer de Navarra, i, al primer festival de natació que es va fer l'1 de setembre d'aquell any. Tot i així, la inauguració de la Piscina Municipal, el 30 d'abril de 1967, va marcar la continuada i diversa activitat esportiva del Club Natació Granollers (natació, gimnàstica, voleibol, waterpolo, natació sincronitzada... ).

Arxiu Fotogràfic