L’Associació Cultural gestionarà el Centre Cultural de Granollers, un espai de cinema per a la ciutat

03 de Octubre 2018
+
D'esquerra a dreta: La regidora d’Urbanisme, Mònica Oliveres, l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, Martí Pujadas de l’Associació Cultural (AC) i el president de l’Associació Cultural, Ricard Caussa.

Abans d’acabar l’any la ciutat estrenarà el nou espai dedicat al cinema a l’equipament municipal del Centre Cultural de Granollers. L’espai serà gestionat per la Fundació Privada Associació Cultural que ha guanyat el concurs públic per a l’execució d’un projecte de cinema per a tots els públics i l’explotació de les instal·lacions del Centre Cultural. Així s’ha presentat aquesta tarda a l’Ajuntament de Granollers, a càrrec de la regidora d’Urbanisme, Mònica Oliveres, el president de l’Associació Cultural, Ricard Caussa, Martí Pujadas de l’Associació Cultural (AC) i l’alcalde, Josep Mayoral.

El nou projecte de cinema tindrà una programació estable amb diferents pel·lícules  en cartellera durant com a mínim el cap de setmana a partir de dijous i en diferents sessions, amb capacitat de combinar estrenes, V.O. sempre amb plena complementarietat amb la oferta privada de la ciutat. A més, l’Associació Cultural organitzarà activitats al voltant de les pel·lícules programades o del món del 7è art en general. 

El president de l’Associació Cultural, Ricard Caussa, ha defensat la proposta presentada i ha avalat el projecte de cinema dins de l’AC que neix el gener de 1950 i des d’aleshores no ha aturat mai la seva activitat. «Durant aquests 68 anys el projecte ha anat adaptant-se al mercat, a la indústria i a l’ecosistema de sales a la ciutat.»

Una oferta de cinema àmplia i de qualitat, adreçada a públic ben variat

El Centre Cultual esdevindrà un referent especialitzat en la difusió del 7è art, amb una programació de pel·lícules, però també, organitzant xerrades, tallers formatius, exposicions, disposant d’informació divulgativa i de consulta i establint ponts de col·laboració, coordinació i promoció amb tot el que estigui relacionat amb l’activitat cinematogràfica i audiovisual a la nostra ciutat. Tot plegat, de manera que el conjunt de l’equipament s’ha de concebre com un centre especialitzat en el cinema a través dels diferents espais de que disposa l’equipament.

D’altra banda l’Ajuntament de Granollers ha garantit per aquesta activitat el compliment de les actuals condicions i tarifes d’ús de l’equipament i mantindrà a través del Servei de Cultura la coordinació necessària per facilitar les necessitats d’espais a les entitats i col·lectius que ho requereixin a través del conjunt dels espais públics disponibles.

L’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha explicat que amb aquesta gestió «hem trobat l’alternativa a la necessitat de recuperar el cinema al centre de la ciutat i a la vegada ho fem revitalitzant un equipament com el Centre Cultural. Promocionem el cinema com un vector cultural de primer ordre».

Durant aquests mesos s’adequarà l’equipament, que tindrà un espai de relació-bar i es desenvoluparà el projecte de programació de l’activitat al voltant del cinema.