Acte d'agraïment i reconeixement a la tasca del voluntariat educatiu de Granollers

Aquest curs, 125 persones, han fet tasques de suport en 18 centres educatius de la ciutat

04 de Juny 2018
+

Aquest dilluns Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau (Rec, 19) ha acollit l'acte de reconeixement al voluntariat educatiu. Aquest curs 2017-18, 125 persones han fet de voluntàries a 18 centres educatius de la ciutat, des d'escoles bressol fins a formació d'adults, passant per centres públics i concertats de primària, secundària i cicles formatius. Les tasques desenvolupades han estat: acompanyament a sortides, adaptació escolar, biblioteca, manteniment, padrins de lectura, suport a l'aula, reforç escolar, suport de matemàtiques, atenció a alumnat nouvingut i conversa en francès. 

El projecte del voluntariat educatiu va iniciar-se el curs 2012-13 impulsat pel CEM, el Consell Escolar Municipal. Des d'aleshores, una mitjana de 120 persones per curs han dedicat el seu temps a donar suport -logístic i pedagògic a les aules granollerines. Una part important dels voluntaris i voluntàries han repetit més d'un any. 

Aquest segon trimestre del curs es va fer una sessió formativa  centrada en la coeducació, amb Anna Sellarès, agent d'igualtat del CIRD de l'Ajuntament de Granollers. En l'acte de reconeixement han assistit els representants municipals i de l’Associació Rella, entitat que s’ha fet càrrec del projecte i que pertany al Consell Escolar Municipal de Granollers. També s'ha fet valoració del curs, el lliurament de diplomes i la fotografia de tots els participants. L'activitat ha finalitzat amb la mostra de dansa “Resistència”, interpretada per Lorena Jiménez i Samanta Alonso, antigues alumnes de l’Escola Pia.