500 alumnes de batxillerat s'emporten el llegat del Bombardeig de Granollers per transmetre el testimoni

Fa 10 anys que s'organitza aquest acte, en el qual ja han passat més de 5.000 alumnes de batxillerat

09 de Maig 2018
+
Intervenció artística dels alumnes de l'INS Celestí Bellera. Foto: T.Torrillas

Aquest matí, uns 500 alumnes de batxillerat dels centres educatius de la ciutat han participat a l'acte de record i de reflexió al voltant del bombardeig que va patir Granollers el 31 de maig de 1938. L'edició d'enguany ha estat l'onzena que es programa, dins de la commemoració del bombardeig, amb l'alumnat que fa el darrer curs a la ciutat i on se'ls demana que s'emportin per sempre el llegat del testimoni del bombardeig per tal que el puguin transmetre a les generacions futures. 

En aquesta ocasió, els participats han seguit amb atenció la xerrada "Escriure la guerra. Com s’explica –i es fotografia– el dolor de l’altre des de l’experiència de corresponsal", a càrrec de Plàcid Garcia-Planas, director del Memorial Democràtic i corresponsal de guerra. Aquesta xerrada ha estat precedida de l'audiovisual sobre el Bombardeig de Granollers, explicat per l'historiador Joan Garriga. 

La cloenda ha estat una creació dels alumnes d'arts escèniques de primer de Batxillerat de l'Institut Celestí Bellera que han fet una intervenció artística basada en imatges de fotoperiodistes de la Guerra del Vietnam, de Bòsnia, de la República Democràtica del Congo i de la crisi dels refugiats a la Mediterrània (Grècia).