Una exposició al Museu de Granollers acosta l'alimentació en l'època dels romans

El dia 27 de març hi haurà una conferència i una degustació sobre la cuina romana

03 de Febrer 2014
+
Imatge de l'exposició "Alimentum", una producció de Kuan Um!

El Museu de Granollers mostra, fins al dia 20 d'abril, l'exposició "Alimentum. Menjar i beure en època romana",  un viatge en el temps per conèixer els aliments i la gastronomia de l'antiga Roma a través dels sentits, documentada a partir  de mosaics de frescos de Pompeia i també dels escrits d’autors llatins i grecs com Ciceró i Plini. La mostra intenta respondre com vivien els romans, centrant-se en una part fonamental de la vida quotidiana, des del punt de vista de les experiències i sensacions quotidianes que proporciona l'alimentació. A partir de la recerca sobre els sabors s'expliquen les tècniques artesanes d'elaboració, el material utilitzat, els productes i les matèries primeres, els envasos, l'ús d'espècies i condiments, etc.
"Alimentum" s'estructura en dotze plafons i inclou vitrines obertes amb aromes culinaris propis de l'època i una jardinera amb condiments vegetals vius. També hi ha disponibles diverses receptes de cuina romana per poder experimentar a casa.  

Com a complement, s'ha programat una conferència i degustació sobre la cuina romana el dijous 27 de març,  a càrrec de Josep M. Solias i Juana M. Huélamo, membres del grup d'investigació i divulgació del patrimoni  Kuan Um!, responsables de la producció d'aquesta exposició.



Activitats paral·leles a "El sexe a l'època romana"

Durant tot aquest mes de febrer, encara és possible visitar al museu l'exposició "El sexe a l'època romana",  produïda per Arqueoxarxa, la xarxa que encapçala el Museu d’Arqueologia de Catalunya. Els propers dies, s'han programat tres activitats paral·leles a la mostra:

Diumenge, 9 de febrer, a les 12 del migdia, s'hi farà  una visita comentada, a càrrec d'Esther Gurri, tècnica d'Arqueologia del Museu de Badalona i comissària de l'exposició. El dijous 13 de febrer, a les 19 h, hi haurà la conferència: "Cleòpatra, Juli Cèsar i Marc Antoni", a càrrec de Núria Castro, egiptòloga i col·laboradora del Museu Egipci de Barcelona. Fundació Arqueològica Clos. I el dijous 20 de febrer, a les 19 h, es farà la conferència "Cellae meretrices.El negocio del sexo en Pompeya",  a càrrec de Joaquin Ruiz de Arbulo, arqueòleg i professor de la Universitat Rovira i Virgili.