Trobada d'empreses i ajuntaments de la Xarxa C17 al Circuit de Barcelona-Catalunya

Entre els temes que s'hi han tractat destaca la presentació del Pla Director Urbanístic del Circuit, que es preveu aprovar definitivament aquest estiu

31 de Març 2015
+
Ajuntaments i empreses han tractat aquest matí temes relacionats amb la Xarxa C17

Aquest matí s'ha fet al Circuit de Barcelona-Catalunya una trobada d'empreses, ajuntaments i institucions vinculats a la C-17.

En aquesta jornada de treball, els alcaldes de Montmeló i Granollers, Antoni Guil i Josep Mayoral respectivament, han explicat el Pla Director Urbanístic del Circuit de Barcelona-Catalunya, aprovat inicialment el desembre passat i que suposa un nou marc urbanístic al voltant d'aquest equipament esportiu, que permetrà configurar un pol d’activitats relacionades amb el món del motor en un sector de 574,22 ha en els municipis de Montmeló, Parets del Vallès i Granollers.

D'altra banda, Xavier Ferràs, degà de la Universitat de Vic-Catalunya Central ha explicat als assistents l'estratègia de recerca i innovació per a l'especialització intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT), en concret els Projectes d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT), que són iniciatives que impulsen els agents del territori i lideren les entitats públiques locals, i que articulen projectes per a la transformació econòmica del territori sobre la base de la recerca, la innovació i la col·laboració publicoprivada.

A més, també s'ha presentat la Xarxa C17, que vol posicionar el territori al voltant d'aquest eix viari com una de les regions industrials amb més potencial innovador. Fins al dia d'avui 28 alcaldes o alcaldesses ha manifestat el seu interès en donar suport i adherir-se a aquesta iniciativa que impulsa Granollers. També s'han explicat els projectes en els quals treballa la Xarxa C17, com el desdoblament de la línia de tren R3 de rodalies, de la qual el Ministeri de Foment s'ha compromès a fer un estudi d'impacte ambiental; i la situació del desplegament de fibra òptica en polígons industrials, entre d'altres.