Tot a punt per celebrar la diada de Sant Jordi

Dissabte 23 d'abril, una vintena d'escriptors participaran a la trobada d'autors locals i comarcals i el poeta i escriptor Desclot farà el pregó de Sant Jordi, la Porxada. En cas de pluja aquestes dues activitats es traslladen al Gra, plaça de l'Església,

19 d'Abril 2011
+

El poeta i escriptor Miquel Desclot és el pregoner d'aquesta diada de Sant Jordi i farà un homenatge al llibre, el mateix dia 23  a la Porxada, a les 12 del migdia. En cas de pluja el pregó es farà a l'equipament juvenil Gra, a la plaça de l'Església, 8.
Aquest any, la diada coincideix amb Setmana Santa, però no per això llibres i roses deixaran d'ocupar com sempre carrers i places, convidant tothom a viure la festa de les lletres.

Aquest divendres 22, la fira s'instal·la a la Porxada i el carrer d'Anselm Clavé a partir de la una del migdia, organitzada per les llibreries i floristeries de la ciutat. Dissabte 23, l'activitat a les parades s'acompanya de les propostes habituals. Al matí, la Porxada (o en cas de pluja, al Gra) serà l'escenari de la tradicional trobada d'autors locals i comarcals, a partir de dos quarts de dotze. Alguns dels noms que han confirmat la seva participació són Anna Aguilar-Amat, Carme Ballús, Montse Bosch, Eulàlia Canal, Carme Clusellas, Alba Dedéu,  Víctor del Árbol, Pere Diumaró, Enric Garcia-Pey, Montserrat Garriga, Encarna Giménez, Jordi Julià, Socorro Malagrejo, Marina Martori, Laia Membrive, Montserrat Ponsa i Blanca Nualart. Tots ells, autors i autores de Granollers i la comarca, han publicat durant el darrer any i el dia de Sant Jordi parlaran sobre els seus llibres i en signaran per als lectors, en una activitat dinamitzada per la també escriptora Marina Martori.

La trobada d'autors locals i comarcals i el pregó de Sant Jordi, a càrrec de Miquel Desclot, es farà a la plaça de la Porxada, però en cas de pluja, tal com anuncien les previsions, aquestes dues activitats es traslladaran al Gra, plaça de l'Església, 8.

La tarda de Sant Jordi, tothom està convidat a  explicar i escoltar històries a una nova edició de la marató de contes, que tindrà lloc al carrer d'Anselm Clavé, a partir de dos quarts de 6. Les sardanes també tenen presència al programa; se'n ballaran a dos quarts de 7 a la Porxada, amb la cobla Ciutat de Girona, organitzades per l'Agrupació Sardanista de Granollers.

Altres propostes per gaudir de la festa arriben a través de les noves tecnologies. El GRA convoca una nova edició del concurs de poesia SMS i com a novetat proposa la creació d'una novel·la col·laborativa a través de tweets, del 18 al 28 d'abril. L'equipament de Joventut també organitza un passallibres (bookcrossing) a la plaça de l'Església, entre els dies 18 i 21 d'abril. De la seva banda, l'entitat El Colador proposa per al mateix dia de Sant Jordi l'activitat literària Les pàgines perdudes,a partir de les 6 de la tarda al GRA.

La festa tindrà capvuitada. Divendres 29 d'abril, hi haurà activitats familiars a la  Biblioteca Roca Umbert i a la Troca amb un taller, cremada per part del Drac de Granollers amb l'acompanyament musical dels alumnes del taller infantil de percussió, i mostra de llibres de cultura popular i tradicional; i l'endemà dissabte, la placeta de la sala Tarafa acollirà, a partir de les 5 de la tarda, la XIII Lectura popular de poemes d'arreu del món, organitzada pel grup No Fer Res de l'Ateneu de Granollers, a la qual tothom pot participar amb la lectura del seu poema preferit.