Rècord de participació al Cantània amb 4.000 nens i nenes de la comarca

Les cantates finals del projecte “Al bell mig de la terra” es representaran a la Sala Gran del Teatre Auditori de Granollers del 5 al 7 i de l’11 al 14 de juny

26 de Maig 2015
+
Nens i nenes de 5è de primària de l’escola Ponent cantant una de les cançons del projecte Cantània

L’escola Ponent de Granollers, una de les participants del projecte Cantània, ha estat la seu de la trobada dels organitzadors i els mitjans de comunicació per conèixer els detalls de la Cantània d'enguany. A més s'ha pogut gaudir d’una de les cançons de l’espectacle cantada pels nens i nenes de 5è de primària de l’escola Ponent.

Els dies 5, 6, 7, 12, 13 i 14 de juny tindran lloc les 15 funcions del projecte Cantània, a l’escenari de la Sala Gran del Teatre Auditori de Granollers, en una edició que compta amb rècord de participació amb gairebé 4.000 nens i nenes de la comarca del Vallès Oriental, procedents de 94 escoles vallesanes.

Aquesta és la 26a edició del projecte a Barcelona i la 16a edició que es fa al Vallès Oriental. Des de l’any 2011 l’organització ha anat a càrrec de l’Associació Cultural de Granollers i el Teatre Auditori de Granollers que, una vegada més, han unit esforços per presentar una proposa escènica i musical dirigida enguany per Josep Prats i Elisenda Carrasco i Ribot, amb música de Xavier Pagès i Corella i text i lletra de les cançons de Carlota Subirós Bosch.

Un projecte musical que, tal com han explicat avui els organitzadors, se celebra a Barcelona des de l’any 1991, primer des de l’Institut Municipal d’Educació i més tard des de l’Auditori de Barcelona, amb el patrocini de l’Obra Social de Caixa Terrassa i la Generalitat de Catalunya. “Contribuir en la formació permanent dels especialistes de música i millorar l’educació musical dels alumnes que hi participen, mitjançant una vivència en directe i compartida amb nois i nois d’altres escoles de la comarca” són els objectius principals d’aquest gran projecte, segons el director del Teatre Auditori de Granollers, Carles Ribell, que ha remarcat que “ des del 2002 fins avui, hem doblat el número de funcions i hem aconseguit que més de 9.000 espectadors gaudeixin d’aquest espectacle únic, protagonitzat pels nens i nenes de la comarca”.

La cantata d’enguany, a més, té una novetat important: la Sala Petita de l’Auditori retransmetrà el concert en directe per a tots aquells familiars i amics dels nens i nenes que s’han quedat fora per falta d’espai a la Sala Gran. I és que, tal i com ha explicat Ribell: “moltes de les funcions han esgotat ja les entrades i, per tal que ningú es quedi sense veure el concert, hem ofert aquesta alternativa que, a la vegada, ens permetrà tenir un dvd de rècord de totes les funcions del Cantània d’aquest any”.

Una experiència única i inoblidable per a tots aquells que la fan possible i que, enguany, porta per títol “Al bell mig de la terra” i es centra en la historia d’en Khalil, un noi africà que queda fascinat en veure la Mediterrània, un mar situat “entremig de les terres”, al bell mig de la Terra. “La cantata d’aquest 2015 parla de la Mediterrània com a nexe d’unió de diferents cultures”, ha explicat avui Martí Pujadas, responsable de l’Associació Cultural, afegint que “El tema de la cantata permet anar més enllà de l’àmbit estrictament musical per treballar, amb els nens i nenes, aspectes com ara la immigració, les diferents cultures existents al voltant de la mar Mediterrània, les ciutats que l’envolten, etc.”.

I és que Cantània no només són una sèrie de concerts al Teatre Auditori de Granollers, sinó que comporta un treball exhaustiu i molt complet de formació de mestres, treball amb els alumnes a classe, reflexions entorn al tema de la cantata, manualitats a les classes de plàstica per ambientar l’espectacle... Una feina prèvia que és tan o més important que el concert final i que va molt més enllà de les hores d’assaig de les cançons, els exercicis de veu o les tècniques

de respiració i relaxació, que també han après els alumnes. “Cantània és beneficiós tant pels nens i nenes com per nosaltres, els professors de música.

Aprenem tots gràcies a un mateix projecte i posem en valor aspectes com el treball en equip, la importància de l’esforç i la dedicació, la suma de forces, les coses ben fetes i l’experiència nova que suposa actuar al Teatre Auditori de Granollers”, ha explicat el professor de música dels alumnes de 5è de l’escola Ponent, Toni Garcia. “Estic molt agraït d’haver format part per segona vegada d’aquest gran projecte educatiu”, ha expressat el professor, destacant la feina

tan important que estan fent els petits: “Estic molt orgullós de la feina que estan fent els alumnes, gairebé professional, i de com estan afrontant aquest repte. Els felicito!”.

L’edició estarà novament està finançada únicament per l’Ajuntament, l’Associació Cultural i el Teatre Auditori. “Cantània seguirà endavant”, ha dit l’alcalde en funcions de Granollers, Josep Mayoral, remarcant que “projectes com aquest ens recorden que la música obre perspectives, posa en valor la

convivència, la relació entre nens i nenes d’altres escoles, i ens demostra que sumant, tot és possible”.

 

CALENDARI D’ESPECTACLES (15 funcions)

 

TEATRE AUDITORI DE GRANOLLERS

Divendres 5 de juny, a les 20.30 h

Dissabte 6 de juny, a les 12 h, 17 h i 20.30 h

Diumenge 7 de juny, a les 12 h, 17 h i 20.30 h

Divendres 12 de juny, a les 17 h i a les 20.30 h

Dissabte 13 de juny, a les 12 h, 17 h i 20.30 h

 

Diumenge 14 de juny, a les 12 h, 17 h i 20.30 h