El projecte d’urbanització del carrer Girona rep 500.000 euros de subvenció del fons FEDER

Aquest finançament correspon a la primera fase del projecte del carrer de Girona, entre els carrers de l'Enginyer i Minetes. És un projecte urbanístic que contempla la dinamització económica, comercial i de serveis.

21 de Juny 2012
+

El Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) contribuirà al finançament de la primera fase del projecte d’urbanització del carrer Girona, que correspon al tram comprès entre els carrers de l’Enginyer i Minetes que preveu l’ampliació de voreres i la renovació dels serveis. L’Ajuntament de Granollers ha sol·licitat 987.522,24 € al fons FEDER, del qual s'ha atorgat un finançament de 493.761,12 €, la meitat del que s’ha sol·licitat i que és el valor màxim que es permet subvencionar.
El conjunt del projecte té un pressupost de més de 2.283.036,38 € i consisteix en urbanitzar el carrer Girona, entre els carrers d’Agustí Vinyamata i Francesc Ribas. La transformació d’aquesta via principal de la ciutat passa per regenerar l’espai públic per afavorir la vida social, dinamitzar l’activitat comercial i millorar la seguretat del vianant. Així com crear un espai públic de qualitat accessible i agradable per a la persona que hi viu, treballa, circula i passeja. En definitiva, aquest és un projecte de ciutat que transforma el carrer Girona en un espai públic que pugui respondre les necessitats actuals del vianant i de la circulació rodada. Per aquest motiu el projecte urbanístic millorarà l’accessibilitat i s’aprofitarà per fer una intervenció integral de renovació dels serveis (aigua potable, noves tecnologies, llum).
De les propostes d’urbanització del carrer Girona destaca l’ampliació de voreres garantint una amplada mínima de 3 metres; la reducció de la calçada de dos carrils a un carril per sentit de circulació (excepte als trams necessitats de carrils addicionals per a girs i als extrems del carrer per a donar fluïdesa de circulació) i la reordenació de les zones d’aparcament en superfície i de càrrega-descàrrega per tal de fer-ne un ús rotatiu, oferint altres alternatives per a aparcaments permanents.
L’alcalde Josep Mayoral assegura que “la transformació del carrer Girona és imprescindible i precisament pels moments que estem vivint no hi renunciem.” Per confeccionar la urbanització del carrer de Girona s’està treballant conjuntament amb el veïnat. Mayoral afegeix que “és un projecte fet amb participació i compromís. I això el fa millor perquè incorpora les necessitats de la gent de l’entorn. Estem convençuts que cal seguir fent obra pública, és important que busquem recursos per tal de seguir invertint en l’espai públic per reprendre l’activitat econòmica, per generar-ne.” L’atorgament de mig milió d’euros del fons FEDER és un pas endavant per iniciar el projecte. L'Ajuntament continuarà buscant recursos per fer aquest projecte integral del carrer. "Granollers té una bona recepció en altres administracions perquè compleix els seus compromisos."