Es presenta "Tornar a començar i altres còmics", el llibre recull del Premi Escobar de Còmic i Il·lustració 2011

Divendres, 27 de gener, a Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau

24 de Gener 2012
+

Divendres que ve, 27 de gener, a les 7 de la tarda, es presentarà a Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau, "Tornar a començar i altres còmics", el llibre que recull els treballs premiats en l'onzena edició del Premi Josep Escobar de Còmic i Il·lustració. Carlos Moran, Bernat Burgueño, Mercè Fortià, Antonio González, Joaquim Carro, Pau Bosch, Carles Dosta, Albert Vendrell, Carla Pereira, Anna Obon, Gemma Vidal i Gemma Navidad són els autors i autores del llibre, que es trobarà a les llibreries al preu de 5 €.

La publicació recull els treballs premiats en la categoria C (de majors de 18 anys) en les modalitats de millor còmic, Premi Especial Foment de la Pau, i millor tira còmica i il·lustració. Aquesta darrera categoria es va unir a la commemoració de l'Any Maragall. El treball de l'autor premiat, Albert Vendrell, ha estat editat en format de cartell i reprodueix el poema de "La vaca cega".  

Una altra novetat de l'onzena edició, ha estat la impressió en suport d'estovalles de paper individuals de l'obra més ben valorada pel públic en les categories B (de 13 a 18 anys) i C, signada per Joaquim Carro, que serà distribuïda als bars dels equipaments municipals.

La presentació del llibre del Premi Escobar és el plat fort de la tercera edició de la programació "Dies de Còmic", que inclou altres activitats, com ara la que ha preparat el col·lectiu El Colador per al mateix dia, a dos quarts de vuit del vespre, al GRA, titulada "IMI. Improvisació Musical Il·lustrada". 

En l'apartat d'exposicions, se'n proposen tres: "Tires per la Pau", el recull de treballs premiats en aquesta categoria des de la primera edició del Premi Escobar, que es pot visitar a Can Jonch fins al 29 de febrer; "Dibuixos en apunts", il·lustracions que els estudiants fan als seus apunts, exposades al GRA fins al 3 de febrer; i una mostra dels treballs dels alumnes del GRA dels tallers de còmic i il·lustració, a la Biblioteca Roca Umbert, del 9 a 23 de febrer.

D'altra banda, el dissabte 28 de gener se celebra el primer aniversari del "fanzine" "La Granota", i se'n presentarà un nou número, a les 6 de la tarda al GRA.