"Príap i Demèter", el nom escollit per la pintura mural de l'Aryz

L'artista de Cardedeu va acabar la intervenció urbana aquest diumenge dia 29 de juny

30 de Juny 2014
+
"Príap i Demèter" és el nom que l'artista de Cardedeu Aryz ha triat per la pintura mural que ha fet a la paret mitgera del carrer de Roger de Flor, núm. 1. Aryz va iniciar aquesta intervenció urbana, feta amb pintura plàstica de sis colors bàsics, el passat 16 de juny i la va acabar ahir diumenge. En total hi ha invertit unes 150 hores. El nom de l'obra, l'ha triat entre més de seixanta propostes fetes per persones que hi han volgut participar. 
 
Aryz ha explicat que en les seves intervencions sol utilitzar colors apagats perquè no cridin massa l'atenció dins l'entorn urbà. Aquesta pintura, a partir d'ara, passa a formar part del paisatge de Granollers.
 
La intervenció s'ha acordat amb la comunitat de veïns del bloc del qual és la paret, de més de 500 metres quadrats, i ha estat valorada positivament pel veïnat i a les xarxes socials, especialment a Instagram, on es va crear #aryzgranollers.
 
El projecte d'art públic que ha iniciat l'Ajuntament de Granollers amb l'acció artística de l'Aryz està en sintonia amb el que preveu el Pla de paisatge municipal i d'acord amb els treballs de la Comissió de Patrimoni, amb l'objectiu de portar a terme una o dues noves accions anuals d'intervenció.
 
Aryz, resident a Cardedeu, es va iniciar pintant a fàbriques abandonades del Vallès Oriental i a partir d’aquí ha viatjat a diversos països del món on és reclamat per desenvolupar diferents projectes. El seu talent s'ha expressat a països com Polònia, Finlàndia, Noruega, els Estats Units, Austria, França...