Oberta la inscripció als cursos per a emprenedors, autònoms i nova empresa

Ja s'han obert les inscripcions per als nous seminaris i sessions formatives per a l'emprenedoria, el treball autònom i la nova empresa, de febrer a març de 2012.

25 de Gener 2012

Tots els cursos s'impartiran a la seu de Granollers Mercat (c. de les Tres Torres, 18-20. Tel. 93 8611390. www.granollersmercat.cat), on també es poden formalitzar les inscripcions.

Aquests seminaris són gratuïts i finançats per Granollers Mercat, Fons Social Europeu, Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i Diputació de Barcelona.

Aquest és el programa de cursos que s'ofereix:

7 de febrer, de 9 a 12 h
On estan els meus beneficis? Relat entre un empresari i el seu assessor
Comprensió dels diferents estats financers que defineixen la situació econòmica i financera. Anàlisi de tresoreria, compte d’explotació, estats financers, despeses particulars, capacitat d’autofinançament, necessitats financeres i fons de maniobra.

21 de febrer. De 9 a 13 hores
Tens una idea empresarial? T’ajudem a avaluar-la
Seminari destinat a persones emprenedores, per ajudar-les a avaluar idees empresarials. Contingut del seminari: origen de les idees empresarials; d’on surten i raons d’èxit. Perfil de les persones emprenedores amb èxit.

29 de febrer. De 9 a 13 hores
Coaching per a l’emprenedoria
Sessió per millorar la interacció amb l’entorn, tant personal com professional. Detecció de les pròpies limitacions. Creació clara d’objectius. Adquisició de capacitat de reflexió. Aproximació a eines d’autoajuda. Les estadístiques indiquen que el coaching és una eina molt útil per potenciar la productivitat i millorar els rendiments
personals i empresarials.

6 de març. De 9 a 11.30 hores
Com ha de ser una factura? I, un abonament? Com han de ser i com s’emplenen els llibres fiscals de registre obligatori?
Explicació del Reglament de facturació (punts més destacables del Reial decret 1496/2003, de 28 de novembre). Elaboració d’una factura, amb totes les seves diversitats. Emplenament dels llibres més freqüents, com el de registre de factures emeses i el de registre de factures rebudes.

13 de març. De 9 a 11.30 hores
Omplir els models d’inici d’activitat per a autònoms
Casos pràctics d’emplenament dels formularis necessaris per a l’inici d’activitat. Declaració censal d’alta a l’agència tributària i alta al Règim especial de treballadors autònoms.

20 de març. De 9 a 12.30 hores
Pràctica fiscal d’impostos. Com es calculen els principals impostos? Quan es presenten i quins models corresponen?
IVA i IRPF, per a autònoms.