Nadal 2015 a Granollers: 80 activitats per compartir

El patge Gregori, acompanyat de l'alcalde, Josep Mayoral, i les regidores Alba Barnusell, Andrea Canelo i Mireia López, van explicar-ne els detalls en una roda de premsa en què també van assistir representants d'entitats i associacions de comerciants

03 de Desembre 2015
+
El patge Gregori, les autoritats i representants de les entitats que participen a la programació de Nadal
L'encesa dels llums de Nadal, ahir dimecres, marca l'inici de la campanya de Nadal 2015 mentre, des del passat 28 de novembre, les parades de pessebres, ornaments, plantes i arbres ja estan instal·lades a les places de la Porxada i de l'Església.
 
Un total de 8 carrers i places (Anselm Clavé, Alfons IV, Joan Prim; Sant Roc, pl. de la Caserna i Santa Anna; Minetes, per primer cop, i c. Girona Centre) s'han guarnit amb cortines de llum i altres motius que instal·len les diverses associacions de comerciants.  La gran majoria, són leds que estaran encesos fins al dia de Reis, en horari de tarda/nit. El tipus de llums utilitzats i el fet que la franja d'encesa no augmenti permet un estalvi energètic, tal com va remarcar la regidora de Promoció Econòmica, Andrea Canelo. Diversos carrers complementen la decoració amb arbres de Nadal i altres guarniments (l'àrea de les Travesseres, Roger de Flor i la zona de Verge de Núria).
 
 El programa d'activitats nadalenques editat enguany reuneix en una agenda de ciutat una vuitantena de propostes d'entitats, associacions de comerciants i Ajuntament, adreçades, sobretot, al públic familiar i els nens i nenes. Hi trobarem els clàssics de les festes, el Parc Infantil de Nadal, la cantada de nadales, l'escudella de la plaça de les Olles, els Pastorets, els tallers..., i moltes altres activitats per gaudir de la ciutat, en un programa que té el colofó en l'arribada de S. M. els Reis d'Orient en la nit més esperada. Pel que fa a la imatge de Nadal, és obra de l'estudi Muto, de Granollers, que va guanyar el concurs convocat amb aquesta finalitat i que reprodueix la plaça de la Porxada, partint d'un diorama construït pels mateixos dissenyadors, Josep Ramon Canellas i Christian Iranzo. Tal com va dir la regidora de Comunicació, Alba Barnusell, la voluntat municipal és continuar en la línia de promocionar els dissenyadors del territori a través de la convocatòria de concursos públics i va explicar que el proper serà per l'Ascensió. 
 
Per la seva banda, la regidora de Cultura, Mireia López, va anar desgranant la programació cultural de les festes a partir d'una conversa amb el patge Gregori, que va aprofitar per convidar tothom al campament que instal·larà a Roca Umbert com a centre d'operacions de la nit de Reis. L'alcalde, Josep Mayoral, va tancar la roda de premsa convidant tothom a gaudir aquests dies de la ciutat, dels carrers i de tots els equipaments en què passaran coses: Roca Umbert (fires, campament reial...), Teatre Auditori (In Crescendo, Pastorets), Palau d'Esports (PIN) i vestíbul de l'Ajuntament (pessebre institucional i exposició de l'Arxiu Municipal). 
 
Després de la roda de premsa, va fer-se la foto de família de tots els assistents i la cantada de nadales per part del Cor de la Gent Gran de Granollers, dirigit per M. Rosa Parés. Tot seguit, Ramon Aumedes, del Taller Sarandaca, va presentar el pessebre institucional, aquest any dedicat a Can Pedrals, i es va inaugurar l'exposició "De la Tarafa a Can Pedrals", de fotos de l'Arxiu Municipal de Granollers, amb les explicacions complementàries de Mercè Gasch i Laura Padró, anterior i actual directora de Can Pedrals, respectivament.