El Museu de Granollers inaugura dijous l'exposició “Passant pàgina. El llibre com a territori d’art”

La mostra s’inclou dins del programa d’itineràncies del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

31 de Gener 2012
+

El Museu de Granollers inaugurarà dijous, 2 de febrer, a les 8 del vespre, l’exposició “Passant pàgina. El llibre com a territori d’art”, una mostra organitzada pel Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Promoció i Cooperació Cultural, i coproduïda per Arts Libris, Raíña Lupa i la Fundació Comunicació Gràfica. La mostra, que han comissariat Rocío SC Santa Cruz i Òscar Guayabero, s’articula al voltant del llibre com a forma d’expressió artística i reuneix obres paradigmàtiques de la darrera dècada, amb referències també a obres dels anys 1960 - 1970.

“Passant pàgina. El llibre com a territori d’art” es proposa la descoberta del llibre com a obra d’art del segle XXI, connecta treballs d’autors emergents actuals amb creacions que són referents històrics i dóna al visitant eines de comprensió per ajudar-lo a fruir de l’experiència del llibre d’art.

La concepció del llibre d’artista va sorgir a la segona meitat del segle XX, l’any 1963, quan Edward Ruscha realitza la primera edició de “Twenty-six Gasoline Stations (26 estacions de gasolina)”. A partir de llavors, els artistes més avantguardistes decideixen servir-se del llibre com a instrument de ruptura amb l'art anterior, tot i la paradoxa de tractar-se d’un mitjà d'expressió artística tradicional. La pervivència d'aquest llegat fa que el llibre continuï tenint vigència, tot i l'arribada dels suports digitals.

Aquesta és la tretzena mostra itinerant que el Departament de Cultura produeix i ofereix als municipis amb la voluntat d’acostar l’art contemporani als ciutadans i ciutadanes, en cooperació amb els ens locals. En aquesta ocasió, la itinerància de l’exposició es fa en col·laboració amb els ajuntaments de Granollers, Terrassa, Cerdanyola del Vallès, Capellades, Mollet del Vallès, Manresa, Lleida i Badalona.