Millora de la mobilitat i l’accessibilitat a l’entorn de l’Hospital

Dues noves rotondes i la reurbanització de part del carrer Francesc Ribas, principals canvis a l'entrada nord est de Granollers

18 de Febrer 2013
+

L’entrada nord est de la ciutat és, des de fa uns dies, un espai ordenat que ha millorat, totalment, la mobilitat i l’accessibilitat. Concretament el carrer de Francesc Ribas, a l’altura de l’Hospital General de Granollers, ha canviat la seva fesomia gràcies a les obres de construcció de dues noves rotondes i la reurbanització de part del carrer. Aquestes rotondes han permès fer més fàcil la circulació interior i exterior de l’Hospital, reordenant l’accés dels vehicles. També s’ha ampliat la vorera de l’edifici hospitalari que té la façana al carrer de Francesc Ribas, per millorar la mobilitat a peu dels usuaris.

L’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, assegurava, durant la inauguració, que “estem en un dels espais més utilitzats de la comarca, un milió de persones, cada any, fan ús de l’Hospital i la mobilitat a peu i en cotxe era un problema.” Per poder fer-hi les obres, el primer pas era canviar la titularitat de la carretera, la Generalitat va fer el traspàs de la via al municipi, i a partir d’aquí amb el suport de diverses administracions s’ha assolit una obra que millora notablement l’accessibilitat i la mobilitat de l’entrada nord est de la ciutat. L’alcalde remarcava que “és una actuació radicalment transformadora.” Aquest projecte, amb un cost d’1 milió d’euros, ha estat finançat pel Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat de Catalunya, a través del Consell Comarcal del Vallès Oriental, i per l’Ajuntament de Granollers.

Un espai que guanya qualitat ambiental

El conjunt de l’actuació ha permès guanyar tranquil·litat, amb l’ordenació del trànsit de vehicles i la millora de la mobilitat del vianant. També s’ha renovat l’asfalt del carrer, s’han suprimit les cruïlles amb semàfors I s’ha aconseguit garantir uns itineraris més segurs per als vianants a l’hora de travessar el carrer. També s’han incrementat els espais enjardinats i s’ha renovat l’arbrat. De fet, la rotonda ovalada s’ha cobert amb la gespa que fa uns mesos es va renovar del camp de futbol del carrer Girona amb l’objectiu de complir amb criteris d’eficiència, estalvi i sostenibilitat.

S’ha fet una nova parada d’autobusos que acosta l’usuari a l’hospital. Dins del centre hospitalari també s’han reordenat els accessos interns amb una nova vorera i millora del vial que condueix a Urgències. Un nou ascensor també millora l’accés dels usuaris a l’aparcament.  

Dades de l’actuació:

  •  Més d’1 hectàrea de superfície construïda
  •  Més de 1.300 metres de tubs instal·lats en el subsòl de diferents serveis
  • Prop de 2.500 m2 de zona verda i 31 nous arbres
  •  Prop de 3.500 m2 de voreres renovades i ampliades