Més de 50 empreses de la ciutat participen als projectes singulars 2011-2012

Respecte al curs anterior, ha augmentat el nombre d’alumnes participants i, sobretot, la quantitat d’empreses d’acollida d'aquesta iniciativa destinada a alumnes de 4t d'ESO

13 de Juny 2012
+

 Amb el títol, Projecte Singular Junts, han participat 49 alumnes, de 7 centres educatius (Escola Pia, Institut Carles Vallbona, Col·legi Jardí, Educem, Institut Antoni Cumella, Col·legi l’Estel i Institut Celestí Bellera) -2 més que el curs anterior, quan hi van participar 33 alumnes- i més de 50 empreses i centres de treball de la ciutat -13 més que a l'anterior edició-. Un acte de cloenda ha servit per agrair la seva implicació desinteressada, fonamental, per desenvolupar aquest projecte, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya.

Adaptació escolar i "tastets d'oficis"

Des del curs 2008-2009, Granollers participa en aquest projecte educatiu, destinat a alumnes de 4t d’ESO que contribueix a reduir el fracàs escolar a la ciutat perquè, especialment, està destinat a nois i noies amb dificultats d’adaptació a l’entorn escolar i amb necessitats específiques.

L'objectiu és que l’alumnat pugui acreditar l’educació secundària obligatòria i accedir a un cicle formatiu de grau mitjà. Durant el curs, aquests nois i noies experimenten "tastets d’oficis" (proven una feina) a les empreses, botigues, oficines i institucions de Granollers que els acullen, 10 hores a la setmana. Així, aquest alumnat contacta, per primera vegada, amb el món laboral, fet que els permet adquirir coneixements i, sobretot, aptituds i actituds que els ajudaran en el seu futur professional.