Lliurament de premis del Concurs de Cartells i del Certamen Literari 'De Dona a Dona'

Una xerrada de Marina Subirats clourà el programa d'activitats amb motiu del 8 de març

12 de Març 2013
+

Com cada any, el servei del Centre d'Informació i Recursos per a Dones de l'Ajuntament ha organitzat el programa d'activitats commemoratives del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Enguany, l'acte central va tenir lloc el diumenge 10 de març i va comptar amb la participació de la coral de l'AMPA Pereanton, del Grup de Teatre de Dones del Barri de Sant Miquel i els nois i noies del Centre Obert Sud. La diada va acollir la lectura del manifest a càrrec de la Taula d'Igualtats d'Oportunitat de Granollers, que reivindica els drets de les dones i una societat plena, igualitària i democràtica.

Durant l'acte central, es van lliurar els premis del 8è Concurs de Cartells del Dia Internacional de les Dones i el 8è Certamen Literari "De Dona a Dona". Amb el tema l'educació en igualtat  de gènere s'han treballat tant els textos com els cartells d'ambdós concursos,  que pretenen expressar el que simbolitza la celebració d'aquesta diada i recollir les idees de la ciutadania entorn a l'objecte central de la campanya, l'educació, així com eliminar els estereotips de gènere basats en models de masculinitat i feminitat.

37 cartells i 20 relats

En aquesta edició s'han presentat un total de 37 cartells que s'exposaran fins el 16 de març, al vestíbul del Gra, equipament de Joventut (Pl. de l'Esglèsia, 8). El premi al millor cartell, dotat amb la quantitat de 450 €, ha estat pel disseny presentat amb el pseudònim "Cansalada", per la Sra. Clara Saéz Juste, veïna de Granollers. El jurat, a més, ha avaluat donar un accèssit especial al cartell presentat amb el pseudònim "Traç" per la seva creativitat i originalitat, al seu autor, el Sr. Pau Ors Rovira, veí de Cardedeu. 
En relació al certamen literari "De Dona a Dona" 2013, enguany s'han presentat 20 relats i aquests han estat els guanyadors:

- 1r Premi, dotat amb 450 €, al relat titulat "L'aniversari dels bessons", presentat amb el pseudònim "Mart" i que correspon amb la Sra. Verònica Garcia Rueda, veïna de Granollers.
-2n Premi, dotat amb un lot de llibres i dues entrades al Teatre Auditori de Granollers per escollir al llarg de la temporada 2013, a la narració anomenada "Granets de Sorra", presentada amb el pseudònim "Tricia Etnerrot", de la Sra. Micaela Patricia Torrente López, veïna de Granollers.
-3r Premi, premiat amb dues entrades al Teatre Auditori per escollir al llarg de la temporada, a l'obra que porta per títol "Parlem-li de tu", presentada amb el pseudònim "Nadine Papillon", de la Sra. Mariona Massip i Sabater, veïna de Granollers.

Xerrada de Marina Subirats, darrer acte en motiu del 8 de març

La sala d'actes del Museu de Ciències Naturals de Granollers (C/ Palaudàries 100-102) acull la xerrada titulada: "Nois i noies: com els estem educant? L'àmbit escolar i familiar", a càrrec de Marina Subirats, catedràtica emèrita de sociologia de la UAB.  L'activitat tindrà lloc el dimecres 20 de març a les 19.30 hores.
Aquest es el darrer acte que s'inclou dins del programa d'activitats commemoratives del Dia Internacional de les Dones que es duen a terme a la ciutat.