L'il·lustrador Perico Pastor recrea els guerrers de Xi'an en la propera exposició de l'Espai d'Arts de Roca Umbert

Una visita guiada amb l'artista i dos tallers familiars són algunes de les activitats paral·leles a la mostra

23 de Novembre 2011
+

Divendres 25 de novembre, a les 6 de la tarda, s'inaugura a l'Espai d'Arts de Roca Umbert l'exposició "Xi'an", obra del reconegut pintor i il·lustrador lleidatà Perico Pastor. Una hora més tard, s'inaugurarà una segona mostra de petit format del mateix autor a Dieu. Moviment Creatiu, espai dedicat a la creació, exhibició i venda d'art, situat al núm. 60 del carrer Barcelona (Granollers), que coprodueix l'exposició.  

La instal·lació de l'Espai d'Arts està formada per una cinquantena d'il·lustracions de personatges anònims de mida real, que recrea la distribució de les escultures dels soldats de terracota trobats a la tomba de l'empredaor Qin Shi Huangdi (221-206 aC), a prop de la ciutat xinesa de Xi'an. L'exposició podrà visitar-se fins al 14 de gener de 2012 i proposa un programa d'activitats paral·leles.

 

El dia 1 de desembre, hi haurà una visita comentada amb l'autor, a les 7 de la tarda; i el dia 17 de desembre, una nova jornada de portes obertes als espais de producció dels artistes de l'Espai d'Arts -Álex Santafé, Raül Salvatierra, Juanjo Castillo, Carlos Azcón i Saúl Gil-, de dos quarts de 6 a 8 del vespre.

 

En formació, el Centre Tecnològic i Universitari proposa el curs Illustrator CS-5, per aprendre a preparar una simple il·lustració, un projecte d’imatge corporativa i elements gràfics complexos per a la web (inscripcions, www.ctug.cat).

En l'apartat de tallers familiars, el 3 de desembre, a les 6 de la tarda a la sala d'actes de la Biblioteca Roca Umbert, es farà l'activitat "Les ombres dels guerrers", en què els petits de la casa (de 4 a 8 anys) es convertiran en els nous guerrers de Xi'an, fent siluetes a mida real i jugant amb l'ombra, amb l'ajuda de l'artista Raül Salvatierra, resident a l'Espai d'Arts.

El 14 de gener, a les 6 de la tarda a l'Aplegador de la Troca, el taller "Guerrers petits de Xi'an" permetrà que els nois i noies (de 10 a 14 anys) es representin ells mateixos com a persones úniques que són amb l'ajuda de cartró, pinzell i tinta xina, formant un petit exèrcit de Xi'an, guiats per l'artista Elena Frauca.

Tots dos tallers són gratuïts i la inscripció pot fer-se a través del web www.rocaumbert.cat/espaidarts) o al tel. 93 860 47 95